2015-04-19 11:00

2015-04-19 11:08

Skadade fem bilar i Karlskoga

KARLSKOGA: Släpptes efter inbrottsförsök i Hasselfors

Natten till söndag greps en 50-årig man bosatt i Hallsberg på bar gärning när han slog sönder flera bilar på Stationsgatan i Karlskoga.

Natten till söndag larmade vittnen polisen sedan de sett en man slå sönder bilar på Stationsgatan i Karlskoga. Polisen kunde vid ankomsten gripa en 50-årig man som bland annat kastat in en stor gatsten genom vindrutan på en parkerad bil. En av bilarna som mannen skadat tillhörde ett ungt par som meddelats av polisen och på söndagsmorgonen fick se sin bil demolerad.

Hänt tidigare

– Det är fruktansvärt tråkigt att sådant här händer, säger det unga paret. Speglarna är sönderslagna och vindrutetorkarna både bak och fram är bortbrutna. Även bensinluckan har brutits bort och tanklocket är öppet och då vet man inte om något stoppats i. Sedan är registreringsskyltarna borta och det har hänt tidigare att de har stulits.

En annan bilägare kom till parkeringsplatsen och kunde konstatera att den nu gripne 50-åringen hade kastat in en stor gatsten rakt genom vindrutan och att hela kupén var fylld med glassplitter.

Samma person

Vakthavande polisbefäl i Örebro säger sig vara nöjd med att ha gripit en misstänkt gärningsman.

– Mannen som greps i Karlskoga i samband med att vittne larmade polisen hade gripits tidigare i Hasselfors misstänkt för ett inbrottsförsök, säger vakthavande polisbefäl. Han släpptes sedan efter polisförhör och vi kan konstatera att det är samma person som gripits för skadegörelsen i Karlskoga.

Natten till söndag larmade vittnen polisen sedan de sett en man slå sönder bilar på Stationsgatan i Karlskoga. Polisen kunde vid ankomsten gripa en 50-årig man som bland annat kastat in en stor gatsten genom vindrutan på en parkerad bil. En av bilarna som mannen skadat tillhörde ett ungt par som meddelats av polisen och på söndagsmorgonen fick se sin bil demolerad.

Hänt tidigare

– Det är fruktansvärt tråkigt att sådant här händer, säger det unga paret. Speglarna är sönderslagna och vindrutetorkarna både bak och fram är bortbrutna. Även bensinluckan har brutits bort och tanklocket är öppet och då vet man inte om något stoppats i. Sedan är registreringsskyltarna borta och det har hänt tidigare att de har stulits.

En annan bilägare kom till parkeringsplatsen och kunde konstatera att den nu gripne 50-åringen hade kastat in en stor gatsten rakt genom vindrutan och att hela kupén var fylld med glassplitter.

Samma person

Vakthavande polisbefäl i Örebro säger sig vara nöjd med att ha gripit en misstänkt gärningsman.

– Mannen som greps i Karlskoga i samband med att vittne larmade polisen hade gripits tidigare i Hasselfors misstänkt för ett inbrottsförsök, säger vakthavande polisbefäl. Han släpptes sedan efter polisförhör och vi kan konstatera att det är samma person som gripits för skadegörelsen i Karlskoga.