2015-04-13 13:31

2015-04-13 13:31

Minus för räddningstjänsten

ÖSTRA VÄRMLAND NOTERAT

Årsredovisningen för Bergslagens räddningstjänst, BRT, visar ett underskott på knapp en miljon, 992 000 kronor.

Underskottet förklaras med en större komp- och semesterskuld än förväntat samt kostnader kring flytten till den nya brandstationen i Karlskoga och pågående investeringar i brandstationen i Degerfors. BRT redovisar också att räddningstjänsten fått ökade intäkter för insatser vid skogsbranden i Västmanland i somras.

Bergslagens Räddningstjänst drivs som ett kommunalförbund i Östra Värmland av Degerfors, Filipstad, Hällefors, Karlskoga, Kristinehamn och Storfors kommuner.

Underskottet förklaras med en större komp- och semesterskuld än förväntat samt kostnader kring flytten till den nya brandstationen i Karlskoga och pågående investeringar i brandstationen i Degerfors. BRT redovisar också att räddningstjänsten fått ökade intäkter för insatser vid skogsbranden i Västmanland i somras.

Bergslagens Räddningstjänst drivs som ett kommunalförbund i Östra Värmland av Degerfors, Filipstad, Hällefors, Karlskoga, Kristinehamn och Storfors kommuner.