2015-04-13 06:00

2015-04-14 09:24

Gott och blandat på vårkonsert

DEGERFORS: Degerfors Musikkår på Folkets hus

Marschmusik, musikalmusik och rock blandades under Degerfors Musikkårs vårkonsert som gavs i Folkets hus på lördagen.

Det var en mangrann publik som valde konsert i Folkets hus i stället för fotbollsmatch i lördags. Vårkonserten med Degerfors Musikkår bjöd på blandade toner, till exempel en Queen-medley där bland annat We Will Rock You, Another One Bites the Dust och Bohemian Rhapsody ingick.

Dirigenten Barbara Persson passade också på att lyfta fram medlemmarna i kåren, så som ”grabbarna i köket”. Hon menade slagverkssektionen och att de förknippas med köket har kopplingar till en händelse i Presterud. Pukstockarna hade nämligen glömts och i stället fick de använda stora såsslevar.

Konserten bjöd även på Music For a Festival av Philip Sparke, Memory ur Cats, In the Mood av Joe Garland och Fritiof och Carmencita av Evert Taube.

Sångsolisten Ida Yngve framförde Gabriellas sång av Stefan Nilsson och Py Bäckman.

Karl-Erik Larsson stod för framförandet av Rob Ares Memory på eufonium.

I programmet ingick även ett soloframträdande av Sandra Karlsson, på klarinett, med Aria av Johann Sebastian Bach.

Det var en mangrann publik som valde konsert i Folkets hus i stället för fotbollsmatch i lördags. Vårkonserten med Degerfors Musikkår bjöd på blandade toner, till exempel en Queen-medley där bland annat We Will Rock You, Another One Bites the Dust och Bohemian Rhapsody ingick.

Dirigenten Barbara Persson passade också på att lyfta fram medlemmarna i kåren, så som ”grabbarna i köket”. Hon menade slagverkssektionen och att de förknippas med köket har kopplingar till en händelse i Presterud. Pukstockarna hade nämligen glömts och i stället fick de använda stora såsslevar.

Konserten bjöd även på Music For a Festival av Philip Sparke, Memory ur Cats, In the Mood av Joe Garland och Fritiof och Carmencita av Evert Taube.

Sångsolisten Ida Yngve framförde Gabriellas sång av Stefan Nilsson och Py Bäckman.

Karl-Erik Larsson stod för framförandet av Rob Ares Memory på eufonium.

I programmet ingick även ett soloframträdande av Sandra Karlsson, på klarinett, med Aria av Johann Sebastian Bach.