2015-04-10 14:34

2015-04-10 14:34

Camilla Petersen byter vd-stol

NÄRINGSLIV: Går från Booforsen till Länsgården Fastigheter

Camilla Petersen byter jobb. I augusti slutar hon som vd för Booforsen Fastigheter i Karlskoga och blir i stället vd för Länsgården Fastigheter AB. Men innan dess hoppas hon att Booforsen får skriva kontrakt med två nya hyresgäster.

– Vi har ett par affärer på gång som jag hoppas ska bli klara innan jag slutar som vd för Booforsen, säger Camilla Petersen och gör klart att hon tänker fortsätta arbeta för ett så bra näringsliv som möjligt i Karlskoga.

– Jag sitter i styrelsen för Möckelnföretagen och Nyföretagarcentrum och de uppdragen tänker jag behålla, säger hon.

Camilla Petersen är född 1968 och uppvuxen i Karlskoga. Hon har bland annat arbetat som fastighetschef på Örebroporten AB innan hon 2008 blev vd för Booforsen Fastigheter AB. Den 24 augusti blir hon vd för Region Örebro läns helägda bolag Länsgården Fastigheter AB och blir därmed Länsgårdens första kvinnliga vd.

Länsgården Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar ett fastighetsbestånd som finns fördelat på flera av länets kommuner. Brickegårdens vårdcentral och Påfågeln, där Karolina vårdcentral återfinns, är de två fastigheter som Länsgården äger i Karlskoga. Länsgården omsätter cirka 140 miljoner kronor årligen.

– Det känns jättekul att bli vd för Länsgården. Men samtidigt är jag lite kluven eftersom jag har det jättebra där jag är, säger Camilla Petersen och avslöjar att hon uppmanades söka det nya jobbet.

– Booforsen har jättebra ägare som agerar långsiktigt, konstaterar hon och funderar en stund på vad hon ser som mest givande under sina år som vd för Booforsen.

– Samarbetet mellan Booforsen och politikerna i Karlskoga, svarar hon.

– Detta att vi haft en samsyn och försökt få hit nyetableringar samtidigt som vi vårdat de företag vi redan har. Det samarbetet och den samsynen har varit mest givande.

Camilla Petersen kommer att bo kvar i Karlskoga och pendla till jobbet i Örebro. Arbetet med att hitta en ny vd till Booforsen har påbörjats och det kan ta någon månad innan det är klart vem som efterträder henne.

– Vi är glada att ha rekryterat Camilla Petersen till den här tjänsten. Hennes erfarenhet matchar väl de krav som ställs, säger Björn Eriksson (S), styrelseordförande i Länsgården Fastigheter AB.

– Det är viktigt för Region Örebro län att ha ett stabilt fastighetsföretag som bidrar till en effektiv verksamhet och jag ser fram emot att arbete tillsammans med Camilla Petersen, tillägger Björn Eriksson.

– Vi har ett par affärer på gång som jag hoppas ska bli klara innan jag slutar som vd för Booforsen, säger Camilla Petersen och gör klart att hon tänker fortsätta arbeta för ett så bra näringsliv som möjligt i Karlskoga.

– Jag sitter i styrelsen för Möckelnföretagen och Nyföretagarcentrum och de uppdragen tänker jag behålla, säger hon.

Camilla Petersen är född 1968 och uppvuxen i Karlskoga. Hon har bland annat arbetat som fastighetschef på Örebroporten AB innan hon 2008 blev vd för Booforsen Fastigheter AB. Den 24 augusti blir hon vd för Region Örebro läns helägda bolag Länsgården Fastigheter AB och blir därmed Länsgårdens första kvinnliga vd.

Länsgården Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar ett fastighetsbestånd som finns fördelat på flera av länets kommuner. Brickegårdens vårdcentral och Påfågeln, där Karolina vårdcentral återfinns, är de två fastigheter som Länsgården äger i Karlskoga. Länsgården omsätter cirka 140 miljoner kronor årligen.

– Det känns jättekul att bli vd för Länsgården. Men samtidigt är jag lite kluven eftersom jag har det jättebra där jag är, säger Camilla Petersen och avslöjar att hon uppmanades söka det nya jobbet.

– Booforsen har jättebra ägare som agerar långsiktigt, konstaterar hon och funderar en stund på vad hon ser som mest givande under sina år som vd för Booforsen.

– Samarbetet mellan Booforsen och politikerna i Karlskoga, svarar hon.

– Detta att vi haft en samsyn och försökt få hit nyetableringar samtidigt som vi vårdat de företag vi redan har. Det samarbetet och den samsynen har varit mest givande.

Camilla Petersen kommer att bo kvar i Karlskoga och pendla till jobbet i Örebro. Arbetet med att hitta en ny vd till Booforsen har påbörjats och det kan ta någon månad innan det är klart vem som efterträder henne.

– Vi är glada att ha rekryterat Camilla Petersen till den här tjänsten. Hennes erfarenhet matchar väl de krav som ställs, säger Björn Eriksson (S), styrelseordförande i Länsgården Fastigheter AB.

– Det är viktigt för Region Örebro län att ha ett stabilt fastighetsföretag som bidrar till en effektiv verksamhet och jag ser fram emot att arbete tillsammans med Camilla Petersen, tillägger Björn Eriksson.