2015-04-07 17:00

2015-04-07 18:27

Karlskogapunk för Barncancerfonden

MUSIK: Samlar hela Karlskogas punkhistoria på scen och skiva

Karlskogas punkband genom tiderna samlas på Nya Kupolen 9 maj för en spelning till förmån för Barncancerfonden. Det är 13 band som ska stå på scenen och de representerar Karlskogas hela punkhistoria från 1978 fram till i dag.

– Man kan tro att punk är punk men det är oerhört spretigt och punken låter inte som 1977 längre. De band som är med spelar allt från det hårdaste hårda till vispunk, säger Kaj Jensen som är en av de drivande bakom arrangemanget.

Alla band som tillfrågats utom ett har tackat ja till att delta och arrangörerna har också sagt nej till förfrågningar från punkband som inte är ”äkta” Karlskogaband även om de har karlskogingar med.

Ja direkt

– Det har inte varit några problem att få banden att ställa upp. Alla har sagt ja direkt, säger Kaj.

De här banden deltar: Charleswood Shit Kids, VägrAnpassning, Bad Poetry Band, Kaj I Rännstenen, Von Bööm, Bombfors, Katastrof, Mörder, Ramoniacs, Lobotomerad, Charleswood Shit Gubbs, Natalie Roots samt Dö Stuff.

Några av banden är aktiva medan andra återförenas bara för den här kvällen. Totalt är det 41 olika personer som kommer att stå på scenen och spela.

Samlingsskiva

Det hela började med en idé att göra en samlingsskiva med Karlskogas punkband men diskussionen spann vidare och det växte till en livespelning. Och en skiva blir det. Den släpps i samband med spelningen och innehåller låtar från alla band som är med under kvällen.

– Vi har inte ställt några kvalitetskrav. Vi har velat göra en historisk återblick helt enkelt, säger Kaj.

De två äldsta banden, Charleswood Shit Kids och Dö Stuff, har gjort nyinspelningar till skivan eftersom de inte haft något sparat men låtarna från de andra banden på skivan är inspelade tidigare i olika sammanhang.

Ideellt

Både skivan och spelningen på Nya Kupolen har arrangörerna lyckats få till mer eller mindre helt utan utgifter tack vare sponsorer och eget ideellt arbete. Tanken är att så mycket som möjligt ska gå till Barncancerfonden som ju också är en viktig del av temat.

– Vi vill inte tjäna några pengar på det här och bestämde att det skulle gå till välgörenhet. Barncancerfonden var första förslaget och alla tyckte att det var bra, säger Kaj.

Det ska också bli en utställning om Karlskogas punkhistoria genom tidningsklipp och annat. Anders Persson som är en av arrangörerna håller på att samla materiel och en del av det har redan hittat ut på Facebook.

– Man kan tro att punk är punk men det är oerhört spretigt och punken låter inte som 1977 längre. De band som är med spelar allt från det hårdaste hårda till vispunk, säger Kaj Jensen som är en av de drivande bakom arrangemanget.

Alla band som tillfrågats utom ett har tackat ja till att delta och arrangörerna har också sagt nej till förfrågningar från punkband som inte är ”äkta” Karlskogaband även om de har karlskogingar med.

Ja direkt

– Det har inte varit några problem att få banden att ställa upp. Alla har sagt ja direkt, säger Kaj.

De här banden deltar: Charleswood Shit Kids, VägrAnpassning, Bad Poetry Band, Kaj I Rännstenen, Von Bööm, Bombfors, Katastrof, Mörder, Ramoniacs, Lobotomerad, Charleswood Shit Gubbs, Natalie Roots samt Dö Stuff.

Några av banden är aktiva medan andra återförenas bara för den här kvällen. Totalt är det 41 olika personer som kommer att stå på scenen och spela.

Samlingsskiva

Det hela började med en idé att göra en samlingsskiva med Karlskogas punkband men diskussionen spann vidare och det växte till en livespelning. Och en skiva blir det. Den släpps i samband med spelningen och innehåller låtar från alla band som är med under kvällen.

– Vi har inte ställt några kvalitetskrav. Vi har velat göra en historisk återblick helt enkelt, säger Kaj.

De två äldsta banden, Charleswood Shit Kids och Dö Stuff, har gjort nyinspelningar till skivan eftersom de inte haft något sparat men låtarna från de andra banden på skivan är inspelade tidigare i olika sammanhang.

Ideellt

Både skivan och spelningen på Nya Kupolen har arrangörerna lyckats få till mer eller mindre helt utan utgifter tack vare sponsorer och eget ideellt arbete. Tanken är att så mycket som möjligt ska gå till Barncancerfonden som ju också är en viktig del av temat.

– Vi vill inte tjäna några pengar på det här och bestämde att det skulle gå till välgörenhet. Barncancerfonden var första förslaget och alla tyckte att det var bra, säger Kaj.

Det ska också bli en utställning om Karlskogas punkhistoria genom tidningsklipp och annat. Anders Persson som är en av arrangörerna håller på att samla materiel och en del av det har redan hittat ut på Facebook.