2015-04-07 10:36

2015-04-07 10:37

Döms till fängelse för Frendo-rånen

DEGERFORS: Hotade personalen med skjutvapen

Vid två tillfällen slog den maskerade mannen till mot Frendo, beväpnad med ett skjutvapen. Nu har en man i 30-årsåldern fällts för båda rånen.

Den 27 december rånades butiken Frendo på Medborgargatan för första gången. Mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Degerfors, var iklädd rånarluva och hotade personalen och en kund. Han var beväpnad med ett skjutvapen, en kolsyrepistol, och fick med sig 2 660 kronor.

Den 8 januari slog han till igen, denna gång i sällskap med en ännu okänd gärningsman. Båda hade skjutvapen och hotade till sig 11 370 kronor.

Polisen kunde spåra mannen till hans bostad där kläderna som använts vid rånet också fanns. I samband med husrannsakan hittades även narkotika i mannens lägenhet. Han greps och har suttit häktad sedan dess.

Mannen har nekat till rånen och hävdat att han lånat ut både kläder och kolsyrepistolen till en person som han inte velat namnge.

Tingsrätten ansåg dock att bevisningen var tillräcklig och mannen dömdes till tre och ett halvt års fängelse för båda rånen samt för ringa narkotikabrott. Han ska även betala ett skadestånd till personalen och kunden han hotade, samt butiken, på totalt 80 088 kronor.

Den 27 december rånades butiken Frendo på Medborgargatan för första gången. Mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Degerfors, var iklädd rånarluva och hotade personalen och en kund. Han var beväpnad med ett skjutvapen, en kolsyrepistol, och fick med sig 2 660 kronor.

Den 8 januari slog han till igen, denna gång i sällskap med en ännu okänd gärningsman. Båda hade skjutvapen och hotade till sig 11 370 kronor.

Polisen kunde spåra mannen till hans bostad där kläderna som använts vid rånet också fanns. I samband med husrannsakan hittades även narkotika i mannens lägenhet. Han greps och har suttit häktad sedan dess.

Mannen har nekat till rånen och hävdat att han lånat ut både kläder och kolsyrepistolen till en person som han inte velat namnge.

Tingsrätten ansåg dock att bevisningen var tillräcklig och mannen dömdes till tre och ett halvt års fängelse för båda rånen samt för ringa narkotikabrott. Han ska även betala ett skadestånd till personalen och kunden han hotade, samt butiken, på totalt 80 088 kronor.