2015-03-27 14:26

2015-03-27 14:26

Valparna får nya hem

KARLSKOGA

Hundvalparna som nyligen hittades längs E18, en av dem i Karlskoga, är alla tre på väg att få nya hem.

De övriga hittades i Karlstad och Årjäng och omhändertogs med stöd av djurskyddslagen. Polisen har dock inte hittat någon ägare. Därför kommer länsstyrelsen i Värmland inom kort att fatta beslut om försäljning.

– Det kan vara någon som var på väg till Norge och kom på att man behöver ett pass och giltiga papper. Då kan det vara lättare att kasta ut valparna en efter en, säger Kristina Gustafsson på den ideella djurskyddsföreningen i Kristinehamn till Tvärsnytt.

De övriga hittades i Karlstad och Årjäng och omhändertogs med stöd av djurskyddslagen. Polisen har dock inte hittat någon ägare. Därför kommer länsstyrelsen i Värmland inom kort att fatta beslut om försäljning.

– Det kan vara någon som var på väg till Norge och kom på att man behöver ett pass och giltiga papper. Då kan det vara lättare att kasta ut valparna en efter en, säger Kristina Gustafsson på den ideella djurskyddsföreningen i Kristinehamn till Tvärsnytt.