2015-03-26 06:00

2015-03-26 06:00

Vackra omgivningar förhöjer stämningen

BRÖLLOP: Val av mat, lokal, plats och miljö

Bokning, val av mat, upplägg, bordsdekorationer och färgval. Att vara ute i god tid är ett bra råd för att hinna med all planering inför bröllopsfesten.

Platsen, lokalen och miljön spelar en viktig roll när det gäller att förhöja intrycken och ge en fin inramning kring ett av de största val man gör i livet. Och det kan gälla både för vigselceremonin och bröllopsfesten. Vissa väljer att ha vigselceremonin på samma plats där man också har den efterkommande festen. Andra inte.

Linda Sette, som jobbar på Degernäs herrgård, står med sin dotter Sandra på Fest och Bröllopsmässan i Örebro för att locka blivande brudpar att välja Degernäs till platsen för bröllopsfesten.

Att på en mässa visa upp miljö och lokaler från en helt annan plats är förstås en utmaning, men Linda har en laptop med bilder från Degernäs, som hon visar för mässbesökarna.

Degernäs herrgård, som idag drivs av Stanko Stankovic sedan ett år tillbaka, erbjuder lokaler i en unik herrgårdsmiljö, mat och vackra öppna omgivningar kring herrgården.

Boka i tid

Är det något speciellt man behöver tänka på när det gäller lokal, mat och miljö inför en bröllopsfest?

– Först och främst vara ute i god tid och boka in sig så man kan vara säker på att få den i samband med själva bröllopet. Nu kan det ibland hända att man av olika omständigheter är ute i sista stund och självklart försöker vi då hjälpa till och fixa ihop något lite snabbt, berättar Linda Sette.

– Annars gäller det idag att vara flexibel och lyssna på vad kunderna vill ha. För många är det viktigt att maten till exempel är närodlad och det är något vi försöker så långt det går att följa. Bra närodlade råvaror som lagas från grunden. Och när det gäller våra tårtor så kan jag tillägga att vi gör även dessa från grunden. Något vi märkt uppskattas av många, säger Linda.

Provsmaka innan

Något annat som uppskattas är att brudparet, innan menyn blivit bestämd, kan komma till herrgården och provsmaka mat och tårta. Det gör så klart valet lättare och man vet vad man får. Här går det också att bestämma olika uppläggningar. Alltså hur maten läggs upp på tallriken.

Följer man ett speciellt färgtema från början så anpassas dukningen efter det. Det gäller färg på servetter, dekorationer på bordet med mera. Linda betonar att de på herrgården endast använder linneservetter.

Varierat utbud

– När det gäller trender så är det svårt att peka på något speciellt. Brudpar är väldigt individuella. Vissa vill vara med och bestämma allt från början till slut, medan andra tar hjälp. Idag gäller det att ha ett varierat utbud som tilltalar många och vi är, som jag redan nämnt, flexibla efter de önskemål våra kunder har.

– Vi gör allt, även om det är omöjligt, avslutar Linda Sette med ett leende.

Platsen, lokalen och miljön spelar en viktig roll när det gäller att förhöja intrycken och ge en fin inramning kring ett av de största val man gör i livet. Och det kan gälla både för vigselceremonin och bröllopsfesten. Vissa väljer att ha vigselceremonin på samma plats där man också har den efterkommande festen. Andra inte.

Linda Sette, som jobbar på Degernäs herrgård, står med sin dotter Sandra på Fest och Bröllopsmässan i Örebro för att locka blivande brudpar att välja Degernäs till platsen för bröllopsfesten.

Att på en mässa visa upp miljö och lokaler från en helt annan plats är förstås en utmaning, men Linda har en laptop med bilder från Degernäs, som hon visar för mässbesökarna.

Degernäs herrgård, som idag drivs av Stanko Stankovic sedan ett år tillbaka, erbjuder lokaler i en unik herrgårdsmiljö, mat och vackra öppna omgivningar kring herrgården.

Boka i tid

Är det något speciellt man behöver tänka på när det gäller lokal, mat och miljö inför en bröllopsfest?

– Först och främst vara ute i god tid och boka in sig så man kan vara säker på att få den i samband med själva bröllopet. Nu kan det ibland hända att man av olika omständigheter är ute i sista stund och självklart försöker vi då hjälpa till och fixa ihop något lite snabbt, berättar Linda Sette.

– Annars gäller det idag att vara flexibel och lyssna på vad kunderna vill ha. För många är det viktigt att maten till exempel är närodlad och det är något vi försöker så långt det går att följa. Bra närodlade råvaror som lagas från grunden. Och när det gäller våra tårtor så kan jag tillägga att vi gör även dessa från grunden. Något vi märkt uppskattas av många, säger Linda.

Provsmaka innan

Något annat som uppskattas är att brudparet, innan menyn blivit bestämd, kan komma till herrgården och provsmaka mat och tårta. Det gör så klart valet lättare och man vet vad man får. Här går det också att bestämma olika uppläggningar. Alltså hur maten läggs upp på tallriken.

Följer man ett speciellt färgtema från början så anpassas dukningen efter det. Det gäller färg på servetter, dekorationer på bordet med mera. Linda betonar att de på herrgården endast använder linneservetter.

Varierat utbud

– När det gäller trender så är det svårt att peka på något speciellt. Brudpar är väldigt individuella. Vissa vill vara med och bestämma allt från början till slut, medan andra tar hjälp. Idag gäller det att ha ett varierat utbud som tilltalar många och vi är, som jag redan nämnt, flexibla efter de önskemål våra kunder har.

– Vi gör allt, även om det är omöjligt, avslutar Linda Sette med ett leende.

  • Roger Gleisner