2015-03-24 11:30

2015-03-24 11:30

Krockade efter villainbrott

DEGERFORS NOTERAT

En villa i Åtorp utsattes för inbrott på måndagen och två kvinnor som misstänks för stölden anträffades senare i en bil som kört av vägen.

På måndagen kallades polisen till en villa i Åtorp med anledning av inbrott. Husägaren hade kommit hem vid 18-tiden och upptäckt att en eller flera okända personer slängt en sten genom fönstret på altandörren och på så vis tagit sig in. Bland annat har smycken och en bärbar dator stulits.

Något senare kallades polisen till en trafikolycka på länsväg 243, i höjd med Mobråten. En bil i vilken två kvinnor färdades i hade kört av vägen och voltat in i en elstolpe. Enligt vittnen hade bilen kommit i hög fart från Åtorps-hållet.

I bilen fanns stöldgods som kunde kopplas till det tidigare inbrottet varför kvinnorna nu är misstänkta för grov stöld. Kvinnan som körde bilen är dessutom misstänkt för grov olovlig körning, grovt rattfylleri, narkotikabrott samt vårdslöshet i trafiken.

På måndagen kallades polisen till en villa i Åtorp med anledning av inbrott. Husägaren hade kommit hem vid 18-tiden och upptäckt att en eller flera okända personer slängt en sten genom fönstret på altandörren och på så vis tagit sig in. Bland annat har smycken och en bärbar dator stulits.

Något senare kallades polisen till en trafikolycka på länsväg 243, i höjd med Mobråten. En bil i vilken två kvinnor färdades i hade kört av vägen och voltat in i en elstolpe. Enligt vittnen hade bilen kommit i hög fart från Åtorps-hållet.

I bilen fanns stöldgods som kunde kopplas till det tidigare inbrottet varför kvinnorna nu är misstänkta för grov stöld. Kvinnan som körde bilen är dessutom misstänkt för grov olovlig körning, grovt rattfylleri, narkotikabrott samt vårdslöshet i trafiken.