2015-03-20 15:25

2015-03-20 15:25

Advokat häktad för bedrägeri

KARLSKOGA

En Stockholmsadvokat med koppling till verksamhet på Kilsta industriområde i Karlskoga häktades 6 mars misstänkt för grovt bedrägeri, uppger affärstidningen realtid.se.

Misstankarna rör händelser under 2010 och 2011.

Advokaten besökte i oktober 2014 Karlskoga i ett försök att övertyga kommunens miljökontor att bolaget EMR som han företräder har seriösa avsikter med sin verksamhet att återvinna skrotrester. Verksamheten med så kallad fluff har ifrågasatts.

Senare samma månad dömdes advokaten till villkorligt och dagsböter för otillbörlig marknadspåverkan i bolaget Hammar invest som försattes i konkurs 2012. Den domen har advokaten överklagat.

Även de nya misstankarna om brott rör Hammar invest som tidigare ägt de två industritomterna på Kilsta industriområde där EMR verkar. Förutom advokaten sitter också en större aktieägare i Hammar invest samt bolagets tidigare vd häktade i samma utredning.

Misstankarna rör händelser under 2010 och 2011.

Advokaten besökte i oktober 2014 Karlskoga i ett försök att övertyga kommunens miljökontor att bolaget EMR som han företräder har seriösa avsikter med sin verksamhet att återvinna skrotrester. Verksamheten med så kallad fluff har ifrågasatts.

Senare samma månad dömdes advokaten till villkorligt och dagsböter för otillbörlig marknadspåverkan i bolaget Hammar invest som försattes i konkurs 2012. Den domen har advokaten överklagat.

Även de nya misstankarna om brott rör Hammar invest som tidigare ägt de två industritomterna på Kilsta industriområde där EMR verkar. Förutom advokaten sitter också en större aktieägare i Hammar invest samt bolagets tidigare vd häktade i samma utredning.