2015-03-13 13:07

2015-03-13 13:07

Föstes in på toa av tjuvar

DEGERFORS: Polisen efterlyser tips om tjuvar

En kvinna fördes in på toaletten när hon ertappade tjuvar i sin dotters hus på Degernäsgatan i Degerfors på torsdagen.

Kvinnan hörde att någon kom in i bostaden och ropade men fick inget svar. När hon kom ner för trappan möttes kvinnan av en person som tog tag i henne och förde in henne på toaletten. Tjuven eller tjuvarna sökte sedan igenom villan och tog med sig datorer, mobiltelefoner och kontanter till ett okänt värde.

Polisen har säkrat en del spår och tror att det var två personer som genomförde stölden. Kvinnan blev inte inlåst på toaletten men blev så rädd att hon inte vågade lämna den så länge tjuvarna var kvar. Dörren till villan var inte låst så brottet rubriceras inte som inbrott utan som grov stöld och hemfridsbrott.

Polisen tar gärna emot upplysningar om iakttagelser från allmänheten på telefon 114 14. Händelsen inträffade vid elvatiden på torsdag förmiddag.

Kvinnan hörde att någon kom in i bostaden och ropade men fick inget svar. När hon kom ner för trappan möttes kvinnan av en person som tog tag i henne och förde in henne på toaletten. Tjuven eller tjuvarna sökte sedan igenom villan och tog med sig datorer, mobiltelefoner och kontanter till ett okänt värde.

Polisen har säkrat en del spår och tror att det var två personer som genomförde stölden. Kvinnan blev inte inlåst på toaletten men blev så rädd att hon inte vågade lämna den så länge tjuvarna var kvar. Dörren till villan var inte låst så brottet rubriceras inte som inbrott utan som grov stöld och hemfridsbrott.

Polisen tar gärna emot upplysningar om iakttagelser från allmänheten på telefon 114 14. Händelsen inträffade vid elvatiden på torsdag förmiddag.