2015-03-12 10:44

2015-03-12 13:56

Påverkad körde traktor och hotade polis

DEGERFORS

En Degerforsbo har dömts till skyddstillsyn, bland annat för att ha snattat, kört traktor påverkad och hotat en polis.

En man i 50-årsåldern har fällts för ofredande, skadegörelse, hot mot tjänsteman, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott samt tre fall av snatteri.

Det var i oktober förra året som polisen stoppade mannen när han körde traktor på Medborgargatan. Mannen var då både berusad och drogpåverkad och hade inte heller något körkort.

En månad senare snattade han cigaretter på Coop extra. När en anställd försökte ta tillbaka cigarettpaketen tog han ett hårt tag om hennes armar så att hon fick blåmärken. I samband med detta ryckte han även sönder skåpet som cigarettpaketen förvarades i.

Vid ytterligare två tillfällen har han snattat matvaror på Ica kronhallen. I december omhändertogs mannen i Karlskoga då han var mycket berusad. i samband med detta uttalade han diverse dödshot mot polisen.

Mannen har tidigare dömts för likartade brott men tingsrätten ansåg att det finns goda förutsättningar för att mannen i framtiden ska avhålla sig från fortsatt brottslighet. Påföljden blev därför skyddstillsyn och behandling för hans missbruk.

Han ska även betala ett skadestånd på 3 000 kronor till den anställda, 208 kronor till Kronhallen och 16 112 kronor till Konsum. Åklagare yrkade även på ett skadestånd till polisen han hotat men detta ogillades då tingsrätten ansåg att kränkningen inte var allvarlig.

En man i 50-årsåldern har fällts för ofredande, skadegörelse, hot mot tjänsteman, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott samt tre fall av snatteri.

Det var i oktober förra året som polisen stoppade mannen när han körde traktor på Medborgargatan. Mannen var då både berusad och drogpåverkad och hade inte heller något körkort.

En månad senare snattade han cigaretter på Coop extra. När en anställd försökte ta tillbaka cigarettpaketen tog han ett hårt tag om hennes armar så att hon fick blåmärken. I samband med detta ryckte han även sönder skåpet som cigarettpaketen förvarades i.

Vid ytterligare två tillfällen har han snattat matvaror på Ica kronhallen. I december omhändertogs mannen i Karlskoga då han var mycket berusad. i samband med detta uttalade han diverse dödshot mot polisen.

Mannen har tidigare dömts för likartade brott men tingsrätten ansåg att det finns goda förutsättningar för att mannen i framtiden ska avhålla sig från fortsatt brottslighet. Påföljden blev därför skyddstillsyn och behandling för hans missbruk.

Han ska även betala ett skadestånd på 3 000 kronor till den anställda, 208 kronor till Kronhallen och 16 112 kronor till Konsum. Åklagare yrkade även på ett skadestånd till polisen han hotat men detta ogillades då tingsrätten ansåg att kränkningen inte var allvarlig.