2015-03-11 11:48

2015-03-11 11:48

Varnar för oseriösa hantverkare

KARLSKOGA

Med den första vårsolen har även de kringresande hantverkarna kommit. Husägare erbjuds byggtjänster vid dörren och det är inte helt säkert att ett seriöst företag står bakom.

– Vissa som anlitar dem är nöjda men vissa har blivit lurade. Det har ju hänt mycket kring de här hantverkarna, inte minst förra året på Blåbärsvägen, säger Teppo Mullfors, utredningschef hos polisen i Karlskoga.

Han vill höja ett varningens finger till den som funderar på att anlita kringresande hantverkare. Som kund bör man kontrollera att företaget är registrerat och att det finns en F-skattsedel.

– Och få allting skriftligt vad gäller pris och material. Ibland tar snålheten över visheten och jag tycker att man ska anlita kända företag och nyttja rot-avdraget i stället, så slipper man eventuella problem.

– Vissa som anlitar dem är nöjda men vissa har blivit lurade. Det har ju hänt mycket kring de här hantverkarna, inte minst förra året på Blåbärsvägen, säger Teppo Mullfors, utredningschef hos polisen i Karlskoga.

Han vill höja ett varningens finger till den som funderar på att anlita kringresande hantverkare. Som kund bör man kontrollera att företaget är registrerat och att det finns en F-skattsedel.

– Och få allting skriftligt vad gäller pris och material. Ibland tar snålheten över visheten och jag tycker att man ska anlita kända företag och nyttja rot-avdraget i stället, så slipper man eventuella problem.