2015-02-23 06:00

2015-02-23 06:00

Frihetsberövad Karlskogabo fick ersättning

KARLSKOGA

En 26-årig Karlskogabo har fått ersättning för att han suttit frihetsberövad.

Mannen satt anhållen och häktad under tiden 12 juni till 6 augusti förra året då han var misstänkt för ett brott som han senare friades för.

När den friande domen nu vunnit laga kraft har Karlskogabon rätt till ersättning enligt frihetsberövandelagen för det lidande som tiden i häktet antas ha inneburit för honom. Karlskogabon greps tillsammans med några kamrater i en minibuss som innehöll stöldgods. Detta hade stulits från en byggarbetsplats samma natt som de greps. Samtliga i bussen hade varit på platsen där godset stulits.

Trots omständigheterna kunde Karlskogabon inte fällas och han ersätts nu med 47 000 kronor för frihetsberövandet.

Mannen satt anhållen och häktad under tiden 12 juni till 6 augusti förra året då han var misstänkt för ett brott som han senare friades för.

När den friande domen nu vunnit laga kraft har Karlskogabon rätt till ersättning enligt frihetsberövandelagen för det lidande som tiden i häktet antas ha inneburit för honom. Karlskogabon greps tillsammans med några kamrater i en minibuss som innehöll stöldgods. Detta hade stulits från en byggarbetsplats samma natt som de greps. Samtliga i bussen hade varit på platsen där godset stulits.

Trots omständigheterna kunde Karlskogabon inte fällas och han ersätts nu med 47 000 kronor för frihetsberövandet.