2015-02-21 06:00

2015-02-21 11:44

Vi har mycket att vara stolta över

LÖRDAGSTANKAR

I går kom de så kallade TS-siffrorna. De siffror som visar hur svenska tidningars prenumererade upplaga ser ut.

Vi klarar oss bra. Det är mer 10 000 hushåll som prenumererar på någon av tidningarna. Det betyder att vi trycker drygt tre miljoner tidningar om året som delas ut till Karlskogabor och Degerforsare.

Vi har en hushållstäckning på över 50 procent. Det placerar oss på plats 32 av de 163 tidningar i Sverige som är med i mätningen. Det kan också jämföras med radio Örebro som når en tredjedel av sina potentiella lyssnare i länet. I Karlskoga och Degerfors har de så få lyssnare att vi inte ens har lyckats hitta någon statistik på det.


Och tittar man på hur många som de facto läser KT eller Kuriren varje dag så är det över 20.000 människor. Om vi dessutom räknar in att tidningarna även läses på arbetsplatser och offentliga ställen så ser det ännu bättre ut. Vid den senaste mätningen (de görs inte samtidigt) nådde vi sju av tio läsare i Karlskoga och Degerfors.

Sju av tio.

Det är ganska många det.

Visst har vi också tappat prenumererad upplaga, närmare bestämt 2,9 procent vilket motsvarar 300 prenumeranter. Men vi står oss bra jämfört med de flesta andra. För hela landet är siffran ett tapp på 5,3 procent.

Och vi är stolta.

Vi är stolta över vår bevakning av våra två kommuner. Vi är enda media som har daglig kontakt med Karlskoga och Degerfors. De enda som finns på allt från fullmäktigesammanträden till LAN i biblioteket. De enda som skriver om potthål i våra gator. De enda som går på skolteater. De enda som bevakar musiklivet.

Fotbollsbilaga, sommartidning, temaspecialer med mycket lokalt material och hockeybilaga ligger det hårt arbete bakom.


Samarbetet med våra hembygdsföreningar med gamla bilder på familjesidan är vi också stolta över, precis som föreningsserien.

Sportbevakningen där vi är på plats på i stort sett varenda bortamatch som BIK och Degerfors spelar är vi också stolta över. Och att sportreportrarna dessutom hinner hålla koll på det mesta av den övriga lokala sporten.

Vi är också stolta över att det är till våra insändarsidor som folk vänder sig för att framföra sin åsikt. Och vi är ännu stoltare över att den opinionen ibland betyder att förslag dras tillbaka och beslut ändras.

Och vi är stolta över att våra lokala handlare vänder sig till oss när de vill visa Karlskogabor och Degerforsare vad de har att erbjuda och att handlarna upplever att annonserna ger effekt.

Och vi är stolta över vårt förmånskort som ger er prenumeranter förmånliga erbjudanden.

Det som ligger framför oss nu är att jobba vidare med att utveckla webben. Det är en spännande utmaning så häng med oss ut på nätet!

Så välkomna att följa med oss in i ännu ett spännande år.

Och tveka aldrig att ta kontakt och tala om vad du tycker att vi ska göra för att bli ännu bättre.


Catarina Forsberg

Vi klarar oss bra. Det är mer 10 000 hushåll som prenumererar på någon av tidningarna. Det betyder att vi trycker drygt tre miljoner tidningar om året som delas ut till Karlskogabor och Degerforsare.

Vi har en hushållstäckning på över 50 procent. Det placerar oss på plats 32 av de 163 tidningar i Sverige som är med i mätningen. Det kan också jämföras med radio Örebro som når en tredjedel av sina potentiella lyssnare i länet. I Karlskoga och Degerfors har de så få lyssnare att vi inte ens har lyckats hitta någon statistik på det.


Och tittar man på hur många som de facto läser KT eller Kuriren varje dag så är det över 20.000 människor. Om vi dessutom räknar in att tidningarna även läses på arbetsplatser och offentliga ställen så ser det ännu bättre ut. Vid den senaste mätningen (de görs inte samtidigt) nådde vi sju av tio läsare i Karlskoga och Degerfors.

Sju av tio.

Det är ganska många det.

Visst har vi också tappat prenumererad upplaga, närmare bestämt 2,9 procent vilket motsvarar 300 prenumeranter. Men vi står oss bra jämfört med de flesta andra. För hela landet är siffran ett tapp på 5,3 procent.

Och vi är stolta.

Vi är stolta över vår bevakning av våra två kommuner. Vi är enda media som har daglig kontakt med Karlskoga och Degerfors. De enda som finns på allt från fullmäktigesammanträden till LAN i biblioteket. De enda som skriver om potthål i våra gator. De enda som går på skolteater. De enda som bevakar musiklivet.

Fotbollsbilaga, sommartidning, temaspecialer med mycket lokalt material och hockeybilaga ligger det hårt arbete bakom.


Samarbetet med våra hembygdsföreningar med gamla bilder på familjesidan är vi också stolta över, precis som föreningsserien.

Sportbevakningen där vi är på plats på i stort sett varenda bortamatch som BIK och Degerfors spelar är vi också stolta över. Och att sportreportrarna dessutom hinner hålla koll på det mesta av den övriga lokala sporten.

Vi är också stolta över att det är till våra insändarsidor som folk vänder sig för att framföra sin åsikt. Och vi är ännu stoltare över att den opinionen ibland betyder att förslag dras tillbaka och beslut ändras.

Och vi är stolta över att våra lokala handlare vänder sig till oss när de vill visa Karlskogabor och Degerforsare vad de har att erbjuda och att handlarna upplever att annonserna ger effekt.

Och vi är stolta över vårt förmånskort som ger er prenumeranter förmånliga erbjudanden.

Det som ligger framför oss nu är att jobba vidare med att utveckla webben. Det är en spännande utmaning så häng med oss ut på nätet!

Så välkomna att följa med oss in i ännu ett spännande år.

Och tveka aldrig att ta kontakt och tala om vad du tycker att vi ska göra för att bli ännu bättre.


Catarina Forsberg