2015-02-09 15:49

2015-02-09 15:49

Katt utan svans gjorde succé!

KARLSKOGA: Teatergruppen Actsing uppmärksammar barnkonventionen med Pelle Svanslös

Det bjöds på kattsång, skådespel och dans, när teatergruppen Actsing bjöd in de minsta eleverna från Rävåsskolan för att se sin uppsättning om Pelle Svanslös.

Även om de har övat hela hösten, så var det allt lite pirrigt, när eleverna från kulturskolan i sång och teatergruppen Actsing hade premiär för sin första föreställning i måndags.

Coola katter

Skådespelarna, som är mellan 9 och 14 år, var klädda i fluffiga öron och svansar för att passa in i rollen som katt, och för några, var det första gången man stod på en scen inför publik.

Anledningen till att man ville sätta upp en teater med just Pelle Svanslös, beror på att barnkonventionen i år fyller 25 år. I den står det att ingen ska få diskrimineras, något som Pelle får uppleva flera gånger i pjäsen, på grund av sin korta svans.

Vill ta upp viktigt ämne

Man hade bjudit in Rävåsskolans 6-års grupp och förstaklassare, för att ta upp ämnet i ett sammanhang som är lite enklare för en yngre publik att förstå.

– Vi vill att barnen ska kunna reflektera och diskutera budskapet i pjäsen efteråt, säger Eva Dällerud, lärare på kulturskolan.

Hon fortsätter att berätta att man också planerar att gå vidare på ämnet i framtida produktioner, eftersom det är viktigt att ta upp.

Spännande handling

Pelle var redan en känd figur bland de flesta barnen i publiken, och i pjäsen fick vi följa honom, den nyinflyttade Maja Gräddnos, Måns och resten av katterna i Uppsala, när de berättade spökhistorier, sjöng, och hade KM (Kattmästerskap) i sprint.

Men det bjöds också på lite tokigheter; det blev en hel del skratt från publiken, när Bill och Bull hittade på upptåg, samtidigt som Måns kämpade för att sätta krokben för Pelle, något som kanske inte alltid gick så bra.

I pjäsen såg vi Andrea Wång Frej i rollen som Pelle, Lisa Näsman som Maja Gräddnos, Fia Jacobsson som måns, Elvira Vickberg-Kjellholm och Rakel Eekman som Bill och Bull, Wilda Stridh som Gammel-Maja, Saga Johansson som Gullan, Nea Karlsson som Frida, och Josefin Cederholm som Fritz. Bakom kuliserna hjälpte också Eva Dällerud och Inga-Lill Brogeland Morfeldt till med musiken och ljussättning.

Även om de har övat hela hösten, så var det allt lite pirrigt, när eleverna från kulturskolan i sång och teatergruppen Actsing hade premiär för sin första föreställning i måndags.

Coola katter

Skådespelarna, som är mellan 9 och 14 år, var klädda i fluffiga öron och svansar för att passa in i rollen som katt, och för några, var det första gången man stod på en scen inför publik.

Anledningen till att man ville sätta upp en teater med just Pelle Svanslös, beror på att barnkonventionen i år fyller 25 år. I den står det att ingen ska få diskrimineras, något som Pelle får uppleva flera gånger i pjäsen, på grund av sin korta svans.

Vill ta upp viktigt ämne

Man hade bjudit in Rävåsskolans 6-års grupp och förstaklassare, för att ta upp ämnet i ett sammanhang som är lite enklare för en yngre publik att förstå.

– Vi vill att barnen ska kunna reflektera och diskutera budskapet i pjäsen efteråt, säger Eva Dällerud, lärare på kulturskolan.

Hon fortsätter att berätta att man också planerar att gå vidare på ämnet i framtida produktioner, eftersom det är viktigt att ta upp.

Spännande handling

Pelle var redan en känd figur bland de flesta barnen i publiken, och i pjäsen fick vi följa honom, den nyinflyttade Maja Gräddnos, Måns och resten av katterna i Uppsala, när de berättade spökhistorier, sjöng, och hade KM (Kattmästerskap) i sprint.

Men det bjöds också på lite tokigheter; det blev en hel del skratt från publiken, när Bill och Bull hittade på upptåg, samtidigt som Måns kämpade för att sätta krokben för Pelle, något som kanske inte alltid gick så bra.

I pjäsen såg vi Andrea Wång Frej i rollen som Pelle, Lisa Näsman som Maja Gräddnos, Fia Jacobsson som måns, Elvira Vickberg-Kjellholm och Rakel Eekman som Bill och Bull, Wilda Stridh som Gammel-Maja, Saga Johansson som Gullan, Nea Karlsson som Frida, och Josefin Cederholm som Fritz. Bakom kuliserna hjälpte också Eva Dällerud och Inga-Lill Brogeland Morfeldt till med musiken och ljussättning.