2015-02-06 15:01

2015-02-06 15:01

Tog med mediciner hem

DEGERFORS: Sjuksköterska hade narkotikaklassade läkemedel

Vid en husrannsakan hittades bland annat morfinplåster i en sjuksköterskas hem. Det visade sig att hon tagit med dessa från sin arbetsplats.

En kvinna i 50-årsåldern som arbetar som sjuksköterska har fällts för egenmäktigt förfarande samt narkotikabrott.

Hon dömdes till villkorlig dom samt dagsböter på sammanlagt 6 000 kronor.

Det var under våren förra året som kvinnan tog hem narkotikaklassade läkemede, bland annat morfinplåster, från sin arbetsplats. Polisen fick tips om detta och vid en husrannsakan hittades totalt 62 plåster och 344 tabletter.

Kvinnan hävdade att hon tagit hem läkemedlen från ett så kallat fulförråd, att det var läkemedel som blivit kvar efter avlidna personer och som annars skulle ha kasserats. Vidare menade hon att sådana förråd finns på många liknande arbetsplatser och att läkemedlen ges till patienter vid akut behov.

Sedan händelsen uppdagades har kvinnan avskedats. I och med den fällande domen riskerar hon att bli av med sin sjuksköterskelicens.

En kvinna i 50-årsåldern som arbetar som sjuksköterska har fällts för egenmäktigt förfarande samt narkotikabrott.

Hon dömdes till villkorlig dom samt dagsböter på sammanlagt 6 000 kronor.

Det var under våren förra året som kvinnan tog hem narkotikaklassade läkemede, bland annat morfinplåster, från sin arbetsplats. Polisen fick tips om detta och vid en husrannsakan hittades totalt 62 plåster och 344 tabletter.

Kvinnan hävdade att hon tagit hem läkemedlen från ett så kallat fulförråd, att det var läkemedel som blivit kvar efter avlidna personer och som annars skulle ha kasserats. Vidare menade hon att sådana förråd finns på många liknande arbetsplatser och att läkemedlen ges till patienter vid akut behov.

Sedan händelsen uppdagades har kvinnan avskedats. I och med den fällande domen riskerar hon att bli av med sin sjuksköterskelicens.