2015-02-06 15:17

2015-02-06 15:17

Man fälls för lögner i rätten

KARLSKOGA

En 27-årig Karlskogabo har dömts till fyra månaders fängelse för mened.

Vid två tillfällen har mannen ljugit i rätten, dels i Luleå tingsrätt i oktober 2012, dels i hovrätten för Övre Norrland i oktober 2013. Rättegångarna gällde grovt rattfylleri och mannen uppgav båda gångerna att det var han som kört den aktuella bilen.

Tingsrätten och senare hovrätten har emellertid dömt en annan person för grovt rattfylleri, som förare av den bil som 27-åringen sagt att han kört.

Vid två tillfällen har mannen ljugit i rätten, dels i Luleå tingsrätt i oktober 2012, dels i hovrätten för Övre Norrland i oktober 2013. Rättegångarna gällde grovt rattfylleri och mannen uppgav båda gångerna att det var han som kört den aktuella bilen.

Tingsrätten och senare hovrätten har emellertid dömt en annan person för grovt rattfylleri, som förare av den bil som 27-åringen sagt att han kört.