2015-01-27 14:51

2015-01-27 14:51

De ska driva Woodys ihop

KARLSKOGA: Kökschefen kliver in som delägare

Niklas Bäckman ger sig in i krögarbranschen och ska framöver driva Woodys tillsammans med Robert Platni.

– Det känns fantastiskt, säger Bäckman.

Robert Platni har drivit Woodys själv i 14 år men kommer inom kort att få avlastning i form av kökschefen Niklas Bäckman, som ska bli delägare. Duon har arbetat ihop under flera år och sedan februari förra året har Niklas Bäckman varit ansvarig för köket.

– Redan då fanns planen om att han skulle köpa in sig och det är så vi har jobbat hela tiden. Det känns jättebra att få en kompanjon som jag känner väl, säger Platni.

Några större förändringar behöver inte kroggästerna oroa sig för, den största omställningen genomfördes redan i april förra året då puben ändrade sin meny.

– Vi har vår livemusik och bra öppettider så det kommer att handla mer om att underhålla det och jobba mer med maten, följa och skapa trender, säger Niklas Bäckman.

Då han också är musiker började hans karriär på puben genom spelningar och enstaka inhopp i köket. Med tiden växte engagemanget och det var på hans initiativ som den nya menyn blev till.

– Jag har en genuin förkärlek till Woodys så det känns fantastiskt att jag blev krögare just här.

Robert Platni tror att deras sätt att komplettera varandra kommer att gynna utvecklingen av puben, dels genom att ansvaret fördelas, dels genom att de kan bolla idéer tillsammans.

– Vi ska hålla kvar den folkliga känslan, att alla känner sig välkomna, både vad gäller maten och pubdelen.

Robert Platni har drivit Woodys själv i 14 år men kommer inom kort att få avlastning i form av kökschefen Niklas Bäckman, som ska bli delägare. Duon har arbetat ihop under flera år och sedan februari förra året har Niklas Bäckman varit ansvarig för köket.

– Redan då fanns planen om att han skulle köpa in sig och det är så vi har jobbat hela tiden. Det känns jättebra att få en kompanjon som jag känner väl, säger Platni.

Några större förändringar behöver inte kroggästerna oroa sig för, den största omställningen genomfördes redan i april förra året då puben ändrade sin meny.

– Vi har vår livemusik och bra öppettider så det kommer att handla mer om att underhålla det och jobba mer med maten, följa och skapa trender, säger Niklas Bäckman.

Då han också är musiker började hans karriär på puben genom spelningar och enstaka inhopp i köket. Med tiden växte engagemanget och det var på hans initiativ som den nya menyn blev till.

– Jag har en genuin förkärlek till Woodys så det känns fantastiskt att jag blev krögare just här.

Robert Platni tror att deras sätt att komplettera varandra kommer att gynna utvecklingen av puben, dels genom att ansvaret fördelas, dels genom att de kan bolla idéer tillsammans.

– Vi ska hålla kvar den folkliga känslan, att alla känner sig välkomna, både vad gäller maten och pubdelen.