2015-01-12 16:06

2015-01-20 23:15

Störningar i tågtrafiken

DEGERFORS: Rälsbrott och nedhängande kabel

Ett spårfel på järnvägen mellan Kristinehamn och Björneborg orsakade vid 3-tiden natten mot måndagen förseningar i tågtrafiken utöver morgonen, bland annat vid Degerfors järnvägsstation.

Förutom förseningar sattes ersättningsbuss in och någon avgång ställdes in helt.

Spårfelet i det här fallet bestod i ett rälsbrott. Strax före lunch hade man gjort en första åtgärd som gjorde banan funktionell tillsvidare. Enligt Trafikverket kommer man göra mer åtgärder på sträckan då temperaturen är mer rätt för arbetet.

En annan störning i trafiken uppstod på måndag förmiddag då det blev helt stopp i ett körfält förbi Lidetorp, på väg 243 mellan Åtorp och Degerfors, i halvannan timme.

Orsaken var att en kabel hängde ned från ledningsstolparna mot vägbanan och begränsade höjden, så att långtradare och höga fordon inte kunde ta sig förbi. Personbilar kunde dock smita förbi i andra körfältet.

Förutom förseningar sattes ersättningsbuss in och någon avgång ställdes in helt.

Spårfelet i det här fallet bestod i ett rälsbrott. Strax före lunch hade man gjort en första åtgärd som gjorde banan funktionell tillsvidare. Enligt Trafikverket kommer man göra mer åtgärder på sträckan då temperaturen är mer rätt för arbetet.

En annan störning i trafiken uppstod på måndag förmiddag då det blev helt stopp i ett körfält förbi Lidetorp, på väg 243 mellan Åtorp och Degerfors, i halvannan timme.

Orsaken var att en kabel hängde ned från ledningsstolparna mot vägbanan och begränsade höjden, så att långtradare och höga fordon inte kunde ta sig förbi. Personbilar kunde dock smita förbi i andra körfältet.