2015-01-09 06:23

2015-01-20 23:14

Skott avlossades under väpnat rån

DEGERFORS

(UPPDATERAD) Ett väpnat rån skedde vid 21-tiden i går kväll på butiken Frendo i Degerfors. Två maskerade män hotade personal med vapen och enligt polisen så avfyrade en av gärningsmännen ett skott inne i butiken. Ingen person ska dock ha skadas i samband med detta.

Det är inte känt om det var ett riktigt vapen eller ej som avfyrades.

– Just nu vet vi inte vilken typ av vapen som användes men det kommer att göras fler förhör med gärningsmännen och vittnen under dagen, säger Jan Matern, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Gärningsmännen fick med sig en oklar summa kontanter och flydde sedan til fots från platsen. Polisen var dock snabbt på plats och kunde gripa de två männen som anhölls av jouråklagare under torsdagskvällen misstänkta för det grova rånet. De båda männen är fördes till polisstationen i Örebro och är fortsatt anhållna efter förhör.

Det är inte känt om det var ett riktigt vapen eller ej som avfyrades.

– Just nu vet vi inte vilken typ av vapen som användes men det kommer att göras fler förhör med gärningsmännen och vittnen under dagen, säger Jan Matern, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Gärningsmännen fick med sig en oklar summa kontanter och flydde sedan til fots från platsen. Polisen var dock snabbt på plats och kunde gripa de två männen som anhölls av jouråklagare under torsdagskvällen misstänkta för det grova rånet. De båda männen är fördes till polisstationen i Örebro och är fortsatt anhållna efter förhör.