2014-12-17 18:03

2015-01-20 23:11

Nu får ettorna sin egen dator

KARLSKOGA: 1-1-projektet ska ge alla elever samma möjlighet att lyckas med studierna

I veckan får äntligen ettorna på Möckelngymnasiet sina egna bärbara datorer som de ska behålla hela studietiden.

Totalt delas 325 datorer ut till eleverna och det har skett i etapper sedan i måndags. De senaste beskeden om när datorerna skulle kunna levereras var efter nyår men nu blev det lite tidigare och kom i stället som en förtida julklapp till eleverna.

Alla elever får samma datormodell och elever som fick sin dator tidigare i veckan och hunnit prova den verkar nöjda med prestandan. Mattias Simonsson som sköter utdelningen till eleverna menar att det är bra datorer för det de är tänkta att användas till och att datorsalarna finns kvar med kraftfullare datorer som kan behövas till tunga tekniska program.

Hemifrån

– De kommer också åt skolprogrammen hemifrån så att de inte alltid behöver vara i skolan. Det var ju meningen med 1-1-projektet, säger Simonsson.

De förstaårselever som börjar Möckelngymnasiet hösten 2015 kommer att få sina datorer direkt vid terminsstarten. Den här första omgången blev försenad på grund av upphandlingen.

Totalt delas 325 datorer ut till eleverna och det har skett i etapper sedan i måndags. De senaste beskeden om när datorerna skulle kunna levereras var efter nyår men nu blev det lite tidigare och kom i stället som en förtida julklapp till eleverna.

Alla elever får samma datormodell och elever som fick sin dator tidigare i veckan och hunnit prova den verkar nöjda med prestandan. Mattias Simonsson som sköter utdelningen till eleverna menar att det är bra datorer för det de är tänkta att användas till och att datorsalarna finns kvar med kraftfullare datorer som kan behövas till tunga tekniska program.

Hemifrån

– De kommer också åt skolprogrammen hemifrån så att de inte alltid behöver vara i skolan. Det var ju meningen med 1-1-projektet, säger Simonsson.

De förstaårselever som börjar Möckelngymnasiet hösten 2015 kommer att få sina datorer direkt vid terminsstarten. Den här första omgången blev försenad på grund av upphandlingen.