2014-12-08 15:11

2015-01-20 22:55

33-åringen friad

KARLSKOGA: Misstänktes för våldtäktsförsök

Den 33-årige mannen som misstänktes för att ha försökt våldta en kvinna utanför Willys har nu friats.

I slutet av september överfölls en kvinna utanför Willys av en man som höll fast henne och försökte våldta henne.

Flera personer som fanns i närheten pekade ut en 33-årig man som förövaren.

Tingsrätten ansåg att kvinnans uppgifter om händelsen var trovärdiga men att vittnesmålen om gärningsmannen skiljde sig åt. Därför var det inte ställt bortom rimligt tvivel att det var just 33-åringen som angripit kvinnan och åtalet ogillades.

Mannen var även misstänkt för hemfridsbrott samt olaga hot. Det var i augusti som mannen ska ha gått hem till en annan man och hotat att döda honom och dricka hans blod. Även det åtalet ogillades på grund av bristande bevis.

I slutet av september överfölls en kvinna utanför Willys av en man som höll fast henne och försökte våldta henne.

Flera personer som fanns i närheten pekade ut en 33-årig man som förövaren.

Tingsrätten ansåg att kvinnans uppgifter om händelsen var trovärdiga men att vittnesmålen om gärningsmannen skiljde sig åt. Därför var det inte ställt bortom rimligt tvivel att det var just 33-åringen som angripit kvinnan och åtalet ogillades.

Mannen var även misstänkt för hemfridsbrott samt olaga hot. Det var i augusti som mannen ska ha gått hem till en annan man och hotat att döda honom och dricka hans blod. Även det åtalet ogillades på grund av bristande bevis.