2015-10-21 06:00

2015-10-21 06:00

Företag lanserar hopfällbar moped

SKÅRE: Arbetat mycket med designen

Skåreföretaget MiniMove får ensamrätt i Sverige och Norge för en ny typ av superlätt och hopfällbar elmoped. Företagets grundare Tomas Lidén tror att fordonet kan passa unga såväl som äldre.

– De två första provmodellerna har kommit in från Kina nu, säger Tomas Lidén och visar upp de 18 kilo lätta mopederna i svart och vitt.

– MiniMove är agent för mopederna i både Sverige och Norge. Vi hade kunnat ta hela Europa men vi valde att inte göra det för det blir för stort. Vi har utvecklat dem tillsammans med det kinesiska företaget och tror att de kan användas både på landsbygden och i storstäderna. Man kan till och med ta med dem på tunnelbanan eftersom de klassas som cyklar.

Fyra och en halv timme

Fordonet har en drifttid på drygt fyra och en halv timmar vid normal användning. Maxfarten är 20 kilometer i timmen och modellerna är utrustade med bland annat temperaturmätare, transportväska, larm och startspärr. Mopeden har även inbyggd Bluetooth för musikuppspelning och har förvånansvärt bra ljud för att vara ett fordon.

– Det finns en del elektriska produkter på marknaden, men inget som liknar denna.

Stöldfunktionen och den välgenomarbetade designen är två aspekter som Tomas Lidén vill framhäva.

– Det finns ingen som kan stjäla den här mopeden och sedan köra iväg. Den har ingen funktion alls om man inte har den elektroniska nyckeln. Fordonet är dessutom väldigt snyggt designat. Varje detalj är noga genomtänkt och det är ett kvalitetsbygge rakt igenom.

En första leverans

Den första mopeden levererades till en kund redan på tisdagen. Filip Ågren, OS-guldmedaljör i ridsport för juniorer, sade sig vara mycket nöjd med mopedens funktionalitet.

– Jag ska framför allt ha den ute på tävlingar. I ridsport har man en stor lastbil som står hela helgen, och då fastnar man litegrann. Då är en liten moped som denna bra att ha.

– De två första provmodellerna har kommit in från Kina nu, säger Tomas Lidén och visar upp de 18 kilo lätta mopederna i svart och vitt.

– MiniMove är agent för mopederna i både Sverige och Norge. Vi hade kunnat ta hela Europa men vi valde att inte göra det för det blir för stort. Vi har utvecklat dem tillsammans med det kinesiska företaget och tror att de kan användas både på landsbygden och i storstäderna. Man kan till och med ta med dem på tunnelbanan eftersom de klassas som cyklar.

Fyra och en halv timme

Fordonet har en drifttid på drygt fyra och en halv timmar vid normal användning. Maxfarten är 20 kilometer i timmen och modellerna är utrustade med bland annat temperaturmätare, transportväska, larm och startspärr. Mopeden har även inbyggd Bluetooth för musikuppspelning och har förvånansvärt bra ljud för att vara ett fordon.

– Det finns en del elektriska produkter på marknaden, men inget som liknar denna.

Stöldfunktionen och den välgenomarbetade designen är två aspekter som Tomas Lidén vill framhäva.

– Det finns ingen som kan stjäla den här mopeden och sedan köra iväg. Den har ingen funktion alls om man inte har den elektroniska nyckeln. Fordonet är dessutom väldigt snyggt designat. Varje detalj är noga genomtänkt och det är ett kvalitetsbygge rakt igenom.

En första leverans

Den första mopeden levererades till en kund redan på tisdagen. Filip Ågren, OS-guldmedaljör i ridsport för juniorer, sade sig vara mycket nöjd med mopedens funktionalitet.

– Jag ska framför allt ha den ute på tävlingar. I ridsport har man en stor lastbil som står hela helgen, och då fastnar man litegrann. Då är en liten moped som denna bra att ha.