2015-09-19 06:00

2015-09-19 06:00

Friad från barnvåldtäkt

VÄRMLAND

En 33-årig man från Karlstad åtalades i somras för både våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn.

Värmlands tingsrätt har nu friat 33-åringen från anklagelsen om våldtäkt men fällt hon för sexuellt övergrepp, något som mannen också har erkänt. Tingsrätten anser att brottet är så pass grovt att det skulle kunna medföra fängelse i sju månader. Men eftersom 33-åringen tidigare är ostraffad blir det i stället skyddstillsyn med krav på att genomgå en behandlingsplan. 33-åringen ska också betala ett skadestånd på 32 000 kronor.

Värmlands tingsrätt har nu friat 33-åringen från anklagelsen om våldtäkt men fällt hon för sexuellt övergrepp, något som mannen också har erkänt. Tingsrätten anser att brottet är så pass grovt att det skulle kunna medföra fängelse i sju månader. Men eftersom 33-åringen tidigare är ostraffad blir det i stället skyddstillsyn med krav på att genomgå en behandlingsplan. 33-åringen ska också betala ett skadestånd på 32 000 kronor.