2015-09-17 06:00

2015-09-17 06:00

12,7 kilo – tangerat pers

TORSBY: Gäddklassen

Andreas Jönsson i Torsby vinner gäddklassen för augusti månad i NWT på hugget med en 12,7 kilo tung rackare ur Nysockensjön.

Det är samtidigt en tangering av hans gamla personbästa som härrör så långt tillbaka i tiden som för 10-15 år sedan.

– Riktigt kul. Och det var inga problem alls. Alltihop gick som en dans, säger Andreas som nu kommer att lägga gäddfisket lite år sidan ett tag.

För nu kommer det att bli en storsatsning på abborre under de kommande veckorna.

Det är nämligen på så vis att Andreas Jönsson vann abborrklassen i fjol på 2080 gram. I år ligger han ”bara” tvåa...

– Det är det som jag ska försöka ändra på. Jag hade ju förmånen och äran att vara en av deltagarna i NWT på huggets säsongsavslutning i Karlstad ifjol och det var en riktig höjdare. Har man varit med om en sådan föreställning en gång så vill man tillbaka.

– Nu har jag bara ett par veckor på mig, säger Andreas. Chansen finns fortfarande. Jag vet hur jag ska bära mig åt och jag har varit och testat några sjöar som jag tror ska hysa riktigt grov abborre. Sedan återstår det att se om jag räcker ända fram...

– Riktigt kul. Och det var inga problem alls. Alltihop gick som en dans, säger Andreas som nu kommer att lägga gäddfisket lite år sidan ett tag.

För nu kommer det att bli en storsatsning på abborre under de kommande veckorna.

Det är nämligen på så vis att Andreas Jönsson vann abborrklassen i fjol på 2080 gram. I år ligger han ”bara” tvåa...

– Det är det som jag ska försöka ändra på. Jag hade ju förmånen och äran att vara en av deltagarna i NWT på huggets säsongsavslutning i Karlstad ifjol och det var en riktig höjdare. Har man varit med om en sådan föreställning en gång så vill man tillbaka.

– Nu har jag bara ett par veckor på mig, säger Andreas. Chansen finns fortfarande. Jag vet hur jag ska bära mig åt och jag har varit och testat några sjöar som jag tror ska hysa riktigt grov abborre. Sedan återstår det att se om jag räcker ända fram...