2015-08-03 13:39

2015-08-03 13:39

Mediciner dröjde – drabbades av ny infarkt

VÄRMLAND

En patient som drabbats av hjärtinfarkt skulle efter avslutad vård på sjukhus fortsätta behandlingen i hemmet med hjälp av föreskrivna blodförtunnande medicin.

Men på apoteket upptäcktes att det inte fanns något recept för medicinen. Behandlingen för patienten kom att fördröjas med två dagar. Dagen efter att patienten slutligen kunde hämta ut sitt läkemedel fick denne en ny hjärtinfarkt. Landstinget i Värmland har nu gjort en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Men på apoteket upptäcktes att det inte fanns något recept för medicinen. Behandlingen för patienten kom att fördröjas med två dagar. Dagen efter att patienten slutligen kunde hämta ut sitt läkemedel fick denne en ny hjärtinfarkt. Landstinget i Värmland har nu gjort en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.