2015-05-23 06:00

2015-05-23 06:00

Lina Sundberg blir ny vd för TUAB

TORSBY

Lina Sundberg har utsetts till ny operativ vd för Torsby Utveckling AB (TUAB) . Sundberg har lång erfarenhet som egen företagare och är en av grundarna av digitala byrån Sticky Beat AB.

Tidigare i år lämnade Anna Öhgren Bodén TUAB för ett jobb som kommunikatör på Fryksdalens sparbank. Nu är det klart att hon ersätts av en annan kvinna med stark lokal förankring; Lina Sundberg.

– Jag flyttade tillbaka till Torsby för tio år sedan och vill verkligen inte flytta härifrån igen. Jag trivs väldigt bra i Torsby och ser mycket fram emot att få hjälpa befintliga och blivande företagare, säger hon.

Gillar små företag

Lina Sundberg har varit egen företagare sedan 1990-talet. Hon är en av grundarna av digitala byrån Sticky Beat.

– Sticky Beat gick väldigt bra och växte snabbt. Till slut blev det lite väl stort för min smak så jag valde att kliva åt sidan. Jag gillar mer att arbeta småskaligt, säger Lina Sundberg som tillträder som vd för TUAB 1 juni.

Utveckling

TUAB ägs till 51 procent av näringslivet i Torsby och 49 procent av Torsby kommun. Sedan några år tillbaka är verksamheten helt inriktad mot att stötta mindre företag medan kommunens näringslivsenhet arbetar mot de större företagen.

– Att Lina nu kliver in som operativ vd stämmer mycket väl överens med vår ambition om att hitta en driftig och prestigelös person som brinner för att få människor och företag att växa. Med sin drivkraft och bakgrund kommer hon att fortsätta utveckla vår verksamhet, säger Per-Erik Svensson, styrelseordförande i TUAB.

Tidigare i år lämnade Anna Öhgren Bodén TUAB för ett jobb som kommunikatör på Fryksdalens sparbank. Nu är det klart att hon ersätts av en annan kvinna med stark lokal förankring; Lina Sundberg.

– Jag flyttade tillbaka till Torsby för tio år sedan och vill verkligen inte flytta härifrån igen. Jag trivs väldigt bra i Torsby och ser mycket fram emot att få hjälpa befintliga och blivande företagare, säger hon.

Gillar små företag

Lina Sundberg har varit egen företagare sedan 1990-talet. Hon är en av grundarna av digitala byrån Sticky Beat.

– Sticky Beat gick väldigt bra och växte snabbt. Till slut blev det lite väl stort för min smak så jag valde att kliva åt sidan. Jag gillar mer att arbeta småskaligt, säger Lina Sundberg som tillträder som vd för TUAB 1 juni.

Utveckling

TUAB ägs till 51 procent av näringslivet i Torsby och 49 procent av Torsby kommun. Sedan några år tillbaka är verksamheten helt inriktad mot att stötta mindre företag medan kommunens näringslivsenhet arbetar mot de större företagen.

– Att Lina nu kliver in som operativ vd stämmer mycket väl överens med vår ambition om att hitta en driftig och prestigelös person som brinner för att få människor och företag att växa. Med sin drivkraft och bakgrund kommer hon att fortsätta utveckla vår verksamhet, säger Per-Erik Svensson, styrelseordförande i TUAB.