2015-03-25 06:00

2015-03-25 06:00

"Vi klarade oss från bokstavsvänstern"

GRUMS. Facket har bra dialog med bruksledningen

Extremvänstern ställde för några år sedan till stor oreda i den fackliga verksamheten vid Skoghalls bruk, men vid Gruvöns bruk var det lugnare.

- Man kan säga att vi klarade oss undan bokstavsvänstern, men mina kamrater i Skoghall fick det ganska hett om öronen. Där fick styrelsen efter ett stormigt möte avgå, säger Steve Cato, ordförande i Pappers avd. 96 vid Gruvöns bruk.

Steve Cato är helt övertygad om att Billerud Korsnäs strategiskt sett är inne på rätt spår.

- Förpackningssektorn växer sig allt starkare och det finns ingen anledning att i dag vara orolig, men det finns alltid kapitaliska krafter som via ett pennstreck i styrelserummen vänder vitt till svart. Nu ser jag inga sådana tendenser och vi har en mycket intresserad huvudägare i österrikaren Michael Kaufmann och hans Frapag.

Det investeras ganska friskt i Gruvön, vilket också är ett bevis på ägarnas framtidstro, tillägger han.

Det stora ryktet

Det viskas och tasslas om en ny pappersmaskin vid Gruvöns bruk, en satsning på kanske tre-fyra miljarder kronor.

- Så här är det. Även om jag kände till att det fanns sådana planer skulle jag hålla käften. Samtidigt skulle jag säga att ingen skulle vara gladare än jag och alla anställda vid bruket om Billerud Korsnäs styrelse fattade ett sådant beslut.

Löneformen och bonustilläggen gillas av de flesta vid bruket. För fjolåret kommer var och en av de anställda att få ett totalt tillskott på 21 000 kronor.

Ramlade ur hytten

Drogtesterna vid bruket har accepterats och enligt Steve Cato har ingen anställd åkt fast och fått sluta. Han pekar på ett annat problem som han hoppas bruksledningen snabbt tar till sig.

- Vi lägger ned stor möda på att det skall vara drogfritt i arbetet, men häromdagen kom det en kemitransport till Gruvön där chauffören var så påverkad av alkohol eller droger att han formligen ramlade ur hytten. Det är ju ett under att lastbilen inte krockade med andra fordon på sin väg till Gruvöns bruk.

Steve Cato hoppas att bruksledningen ser över rutinerna för de inkommande transporterna till Gruvön. Kanske också tar en kontakt med polisen om vilka rutiner som skall gälla när lastbilarna åker av bilfärjorna.

 

- Man kan säga att vi klarade oss undan bokstavsvänstern, men mina kamrater i Skoghall fick det ganska hett om öronen. Där fick styrelsen efter ett stormigt möte avgå, säger Steve Cato, ordförande i Pappers avd. 96 vid Gruvöns bruk.

Steve Cato är helt övertygad om att Billerud Korsnäs strategiskt sett är inne på rätt spår.

- Förpackningssektorn växer sig allt starkare och det finns ingen anledning att i dag vara orolig, men det finns alltid kapitaliska krafter som via ett pennstreck i styrelserummen vänder vitt till svart. Nu ser jag inga sådana tendenser och vi har en mycket intresserad huvudägare i österrikaren Michael Kaufmann och hans Frapag.

Det investeras ganska friskt i Gruvön, vilket också är ett bevis på ägarnas framtidstro, tillägger han.

Det stora ryktet

Det viskas och tasslas om en ny pappersmaskin vid Gruvöns bruk, en satsning på kanske tre-fyra miljarder kronor.

- Så här är det. Även om jag kände till att det fanns sådana planer skulle jag hålla käften. Samtidigt skulle jag säga att ingen skulle vara gladare än jag och alla anställda vid bruket om Billerud Korsnäs styrelse fattade ett sådant beslut.

Löneformen och bonustilläggen gillas av de flesta vid bruket. För fjolåret kommer var och en av de anställda att få ett totalt tillskott på 21 000 kronor.

Ramlade ur hytten

Drogtesterna vid bruket har accepterats och enligt Steve Cato har ingen anställd åkt fast och fått sluta. Han pekar på ett annat problem som han hoppas bruksledningen snabbt tar till sig.

- Vi lägger ned stor möda på att det skall vara drogfritt i arbetet, men häromdagen kom det en kemitransport till Gruvön där chauffören var så påverkad av alkohol eller droger att han formligen ramlade ur hytten. Det är ju ett under att lastbilen inte krockade med andra fordon på sin väg till Gruvöns bruk.

Steve Cato hoppas att bruksledningen ser över rutinerna för de inkommande transporterna till Gruvön. Kanske också tar en kontakt med polisen om vilka rutiner som skall gälla när lastbilarna åker av bilfärjorna.