2015-02-25 09:35

2015-02-25 16:44

Storbankerna vände ned

Stockholmsbörsen sjunker en aning i ganska händelsefattig sportlovshandel, i linje med de ledande Europabörserna. Klockan 15.30 ligger OMXS-index på minus 0,3 procent.

Storbankerna vänder ned efter att ha inlett upp. Nordea backar mest, minus 1,4 procent. Andra förlorare bland storbolagen är verkstadskoncernen Sandvik, som faller med 1,4 procent. Även tungviktarna H&M och Ericsson sjunker, 0,3 respektive 0,8 procent.

Mot strömmen går bland andra Securitas och Electrolux som stiger med 0,8 respektive 0,5 procent.

Finansmannen Christer Gardell och hans bolag Cevian tar indirekt en plats i Volvos styrelse. Aktien rör sig bara marginellt.

Kycklingföretaget Scandi Standard släppte delårssiffror och aktien stiger med över sex procent.

På valutamarknaden tappar dollarn generellt mot andra världsvalutor, och mot kronan sjunker den med sex öre till 8:35 jämfört med gårdagen, sedan amerikanska centralbankschefen i går flaggade för att en räntehöjning eventuellt kan dröja lite. Även gentemot euron blir kronan starkare och kostar nu 9:47.

  • TT
  •  

Storbankerna vänder ned efter att ha inlett upp. Nordea backar mest, minus 1,4 procent. Andra förlorare bland storbolagen är verkstadskoncernen Sandvik, som faller med 1,4 procent. Även tungviktarna H&M och Ericsson sjunker, 0,3 respektive 0,8 procent.

Mot strömmen går bland andra Securitas och Electrolux som stiger med 0,8 respektive 0,5 procent.

Finansmannen Christer Gardell och hans bolag Cevian tar indirekt en plats i Volvos styrelse. Aktien rör sig bara marginellt.

Kycklingföretaget Scandi Standard släppte delårssiffror och aktien stiger med över sex procent.

På valutamarknaden tappar dollarn generellt mot andra världsvalutor, och mot kronan sjunker den med sex öre till 8:35 jämfört med gårdagen, sedan amerikanska centralbankschefen i går flaggade för att en räntehöjning eventuellt kan dröja lite. Även gentemot euron blir kronan starkare och kostar nu 9:47.

  • TT
  •