2015-02-25 06:00

2015-02-25 06:00

Resebolaget flyttaroch byter skepnad

RESOR: Säffle + Karlskoga = sant

Många har vetat om det länge nu, att Britt-Marie Gustavsson, som för många Säfflebor är lika med Resebolaget, ska tacka för sig. Men vad som händer nu, är det ännu inte många som har koll på. Låt oss upplysa er och berätta om framtidens resebyrå.

Turistbyrån i Säffle är nu även plats för Svenska Resebolaget.

– Det kändes som en naturlig plats för oss. Nu sitter en skylt på dörren till den gamla lokalen som berättar att vi har flyttat, säger Britt-Marie.

Turistbyrån i folkmun, Brovillan mer formellt, har fått tre nya medarbetare. Grejen är att de inte finns fysiskt i lokalen, men de sitter ändå där och hjälper kunder i Säffle att boka en resa. Kunderna ser dem och förslagen de plockar fram. Men hur går det till? Det är inte magi, även om det kanske låter så, det är framtidens teknik.

– För oss är det viktigt att kunna ge bra service till våra kunder i Säffle, även om vi inte är på plats rent fysiskt. På det här sättet kan vi göra det. Kunden får ett personligt bemötande av en riktig människa och kan enkelt betala och få hjälp med till exempel utskrifter av kvitton och gå härifrån med alla resedokument i handen, förklarar Stefan.

Bra stöttning

En stor skärm står uppställd på ett bord och en knapptryckning på en dosa framför skärmen gör att det ringer hos resebyrån i Karlskoga. En säljare dyker upp på skärmen och sedan är allt ”som vanligt”. Förslag tas fram, hotell visas på skärmen så att kunden i Säffle ser olika alternativ.

Att kunna ha den här typen av service har gjort att Säffleborna även fortsättningsvis har tillgång till en resebyrå.

– För oss var det självklart att ha kvar Säfflekontoret, även om Britt-Marie slutar, säger Stefan Jacobsson som är vd för Resebolaget i Karlskoga. Det känns kul att kunna erbjuda den här lösningen i Säffle.

Stefan och Britt-Marie är glada över resultatet.

– Och vi har fått väldigt bra stöttning från näringslivsenheten i Säffle kommun, det måste vi få lyfta fram.

Säffles resebyrå och Karlskogas dito har sedan ett par år tillbaka varit samma företag. Nu är de med stor sannolikhet den första resebyrån i landet som kan erbjuda den fiffiga lösning som nu alltså finns i Säffle.

Turistbyrån i Säffle är nu även plats för Svenska Resebolaget.

– Det kändes som en naturlig plats för oss. Nu sitter en skylt på dörren till den gamla lokalen som berättar att vi har flyttat, säger Britt-Marie.

Turistbyrån i folkmun, Brovillan mer formellt, har fått tre nya medarbetare. Grejen är att de inte finns fysiskt i lokalen, men de sitter ändå där och hjälper kunder i Säffle att boka en resa. Kunderna ser dem och förslagen de plockar fram. Men hur går det till? Det är inte magi, även om det kanske låter så, det är framtidens teknik.

– För oss är det viktigt att kunna ge bra service till våra kunder i Säffle, även om vi inte är på plats rent fysiskt. På det här sättet kan vi göra det. Kunden får ett personligt bemötande av en riktig människa och kan enkelt betala och få hjälp med till exempel utskrifter av kvitton och gå härifrån med alla resedokument i handen, förklarar Stefan.

Bra stöttning

En stor skärm står uppställd på ett bord och en knapptryckning på en dosa framför skärmen gör att det ringer hos resebyrån i Karlskoga. En säljare dyker upp på skärmen och sedan är allt ”som vanligt”. Förslag tas fram, hotell visas på skärmen så att kunden i Säffle ser olika alternativ.

Att kunna ha den här typen av service har gjort att Säffleborna även fortsättningsvis har tillgång till en resebyrå.

– För oss var det självklart att ha kvar Säfflekontoret, även om Britt-Marie slutar, säger Stefan Jacobsson som är vd för Resebolaget i Karlskoga. Det känns kul att kunna erbjuda den här lösningen i Säffle.

Stefan och Britt-Marie är glada över resultatet.

– Och vi har fått väldigt bra stöttning från näringslivsenheten i Säffle kommun, det måste vi få lyfta fram.

Säffles resebyrå och Karlskogas dito har sedan ett par år tillbaka varit samma företag. Nu är de med stor sannolikhet den första resebyrån i landet som kan erbjuda den fiffiga lösning som nu alltså finns i Säffle.