2015-01-23 06:00

2015-01-23 16:50

Boka enkelt på nätet

DALSLAND: Nu kan du boka provtagningstid på webben

Sedan den 1 december kan du boka tid för provtagning på Närhälsans vårdcentraler via webben.

Än så länge är det få som nyttjar servicen.

Det är tider för besök på vårdcentralernas laboratorier – alltså för provtagning – som går att boka via internet. Via respektive vårdcentrals hemsida kan man enkelt kryssa i den tid som passar, och därefter skickas ett bekräftelsemejl ut till den mejladress som angivits. Först därefter är bokningen bekräftad.

– Hittills är det inte jättemånga som har utnyttjat möjligheten. Kanske beror det på att folk inte känner till den, men det handlar också om att många av våra patienter är äldre som inte använder internet, säger sjuksköterskan Ulrika Leandersson på Närhälsan i Ed.

Är det aktuellt att införa webbokning även av läkartider?

– Det diskuteras, men det är inget vi vill. Vi har ett begränsat antal läkartider och prioriterar besöken utifrån bedömt vårdbehov. Om läkartider kan bokas på nätet så kan ju någon med en lättare förkylning ta en tid som någon annan hade behövt bättre, säger Leandersson.

Det är tider för besök på vårdcentralernas laboratorier – alltså för provtagning – som går att boka via internet. Via respektive vårdcentrals hemsida kan man enkelt kryssa i den tid som passar, och därefter skickas ett bekräftelsemejl ut till den mejladress som angivits. Först därefter är bokningen bekräftad.

– Hittills är det inte jättemånga som har utnyttjat möjligheten. Kanske beror det på att folk inte känner till den, men det handlar också om att många av våra patienter är äldre som inte använder internet, säger sjuksköterskan Ulrika Leandersson på Närhälsan i Ed.

Är det aktuellt att införa webbokning även av läkartider?

– Det diskuteras, men det är inget vi vill. Vi har ett begränsat antal läkartider och prioriterar besöken utifrån bedömt vårdbehov. Om läkartider kan bokas på nätet så kan ju någon med en lättare förkylning ta en tid som någon annan hade behövt bättre, säger Leandersson.