2015-01-19 13:56

2015-01-20 23:16

LFIBK förlorade mot Kristinehamn

INNEBANDY: Lesjöfors/Filipstad–Kristinehamn 6–8

Lesjöfors/Filipstad IBK förlorade fredagens match mot Kristinehamns IBF med siffrorna 6-8.

Kristinehamn började matchen starkt och gjorde första målet efter cirka sex minuters spel. LFIBK:s damer kom dock allt mer in i matchen och kunde kvittera till 1-1, genom Liv Larsson, efter ungefär halva första perioden.

Andra perioden var det återigen Kristinehamn som tog kommandot. Och efter ett fint passningsspel vid målet så gjorde Kristinehamn mål efter bara 1.25 minuters spel.

Kämpade bra

Och det blev ytterligare två mål för Kristinehamn under andra perioden. Ellinor Eriksson kunde dock kvittera till 2-3 för LFIBK. Hemmalaget kämpade bra men nådde aldrig riktigt ända fram under andra perioden. Dessutom drog laget på sig tre utvisningar under denna period, något som inte gjorde förutsättningarna bättre.

Under sista perioden gjorde hemmalaget en stark återhämtning och satte fyra mål. Även Kristinehamns damer gjorde fyra mål under sista perioden.

Flera utvisningar

– Vi är med länge i matchen och under första perioden går det skapligt, under andra perioden får vi många utvisningar och en del konstiga sådana tycker jag. Vi spelade därmed under åtta minuter med en kvinna mindre och det tog på oss. Då gick Kristinehamn upp till 4-2 i ledning och sedan gjorde de två snabba mål direkt i tredje perioden, berättar Robert Hedlund, tränare för LFIBK.

Trots motgångar gav dock inte tjejerna upp.

– Det som var härligt att se var att tjejerna aldrig gav upp, vi ville verkligen ha poäng och vi var otroligt nära att vända matchen. Laget blev dock lite trött efter flera utvisningar på rad. Vi skulle också behöva haft lite mer fart på bollen och mottagningarna var dåliga från vår sida. Vi slarvade bort bollar på mitten, säger han.

Gör stora framsteg

Laget gör framsteg hela tiden.

– Vi har haft många hedersamma förluster men nu måste vi börja vinna matcher också.

Laget tränar på och utvecklas hela tiden, och tjejerna har gjort jättestora framsteg under det sista året.

Matchen spelades i Spångbergshallen och lockade en hel del publik.

Mål, Lesjöfors/Filipstad: Liv Larsson 2, Madeleine Josefsson 2, Ellinor Eriksson, Emma Lindström, Kristinehamn: Camilla Olsson 2, Ida Lilja 2, Angelika Fallquist, Lisa Kiirikki, Sofia Hellberg, Ebba Wirén.

Kristinehamn började matchen starkt och gjorde första målet efter cirka sex minuters spel. LFIBK:s damer kom dock allt mer in i matchen och kunde kvittera till 1-1, genom Liv Larsson, efter ungefär halva första perioden.

Andra perioden var det återigen Kristinehamn som tog kommandot. Och efter ett fint passningsspel vid målet så gjorde Kristinehamn mål efter bara 1.25 minuters spel.

Kämpade bra

Och det blev ytterligare två mål för Kristinehamn under andra perioden. Ellinor Eriksson kunde dock kvittera till 2-3 för LFIBK. Hemmalaget kämpade bra men nådde aldrig riktigt ända fram under andra perioden. Dessutom drog laget på sig tre utvisningar under denna period, något som inte gjorde förutsättningarna bättre.

Under sista perioden gjorde hemmalaget en stark återhämtning och satte fyra mål. Även Kristinehamns damer gjorde fyra mål under sista perioden.

Flera utvisningar

– Vi är med länge i matchen och under första perioden går det skapligt, under andra perioden får vi många utvisningar och en del konstiga sådana tycker jag. Vi spelade därmed under åtta minuter med en kvinna mindre och det tog på oss. Då gick Kristinehamn upp till 4-2 i ledning och sedan gjorde de två snabba mål direkt i tredje perioden, berättar Robert Hedlund, tränare för LFIBK.

Trots motgångar gav dock inte tjejerna upp.

– Det som var härligt att se var att tjejerna aldrig gav upp, vi ville verkligen ha poäng och vi var otroligt nära att vända matchen. Laget blev dock lite trött efter flera utvisningar på rad. Vi skulle också behöva haft lite mer fart på bollen och mottagningarna var dåliga från vår sida. Vi slarvade bort bollar på mitten, säger han.

Gör stora framsteg

Laget gör framsteg hela tiden.

– Vi har haft många hedersamma förluster men nu måste vi börja vinna matcher också.

Laget tränar på och utvecklas hela tiden, och tjejerna har gjort jättestora framsteg under det sista året.

Matchen spelades i Spångbergshallen och lockade en hel del publik.

Mål, Lesjöfors/Filipstad: Liv Larsson 2, Madeleine Josefsson 2, Ellinor Eriksson, Emma Lindström, Kristinehamn: Camilla Olsson 2, Ida Lilja 2, Angelika Fallquist, Lisa Kiirikki, Sofia Hellberg, Ebba Wirén.