2015-01-18 17:43

2015-01-20 23:16

Tung förlust för Karlstad

INNEBANDY: "Det spelar ingen roll om de är svenska mästarinnor. Vi skulle ha vunnit i dag."

Sett till tabellen var Djurgården favoriter inför mötet med Karlstad. Men det var ett sargat mästarlag som med endast tio utespelare ändå lyckades besegra värmländskorna.
– Jättesurt, säger Karlstadstränaren Anders Hägglund.

Karlstad ville ha ett högt matchtempo och därmed trötta ut gästerna. Men i stället inleddes matchen med en kalldusch för de blåklädda då ett Djurgårdsdskott seglade in i mål via ett par spelare. Den första perioden präglades sedan av ett långsamt tempo vilket gynnade Stockholmslaget som utan problem behöll ledningen inför den andra akten.

– Vi hamnade precis där de ville ha oss, säger Hägglund.

Värmländskorna kom ut till mittakten med ny energi som skulle resultera i en kvittering. Filippa Rosendal vann bollen, tog sig förbi en motståndare och satte sedan ett välplacerat dragskott högt vid bortre stolpen.

Gästerna kom då upp i hastighet och skapade ett par anfall som fem minuter efter kvitteringen ledde till ny Djurgårdsledning.

Kvitteringsjakt

Resten av perioden var underhållande med fina räddningar från Karlstadsmålvakten Elin Forsberg och ett vackert värmländskt anfall som slutade med ett avslut i stolpen.

De blåklädda jagade en kvittering i den sista perioden och 5.55 in i den sista perioden kom hemmalaget igenom Djurgårdens täta defensiv. Återigen är Filippa Rosendal involverad, denna gång som passningsläggare fram till Rebecka Berglund.

Hemmapubliken vittrade nu seger i Colorama arena, men i stället var det återigen Djurgården som tog ledningen med sju minuter kvar att spela. Karlstad hade flera fina kvitteringsmöjligheter, och avslutade matchen med sex utespelare. Något som gästernas Matilda Sjödin utnyttjade med två sekunder kvar av matchen. Sjödins spik i kistan innebar hennes fjärde poäng för dagen (3+1) vilket välförtjänt gav henne titeln som matchens lirare.

I Karlstadslägret var det inga muntra tongångar.

”För dåligt”

– Det är för dåligt. Det spelar ingen roll om de är svenska mästarinnor. Vi hade kniven mot strupen och skulle ha vunnit i dag när de endast kommer med tio utespelare, säger Anders Hägglund.

Inför de sista nio matcherna är det tydligt för Karlstadstränaren vad som behöver förbättras.

– Vi måste få i gång inställningen. Bestämma oss för att vi ska vinna närkamperna och 50/50-situationerna.

Karlstad ville ha ett högt matchtempo och därmed trötta ut gästerna. Men i stället inleddes matchen med en kalldusch för de blåklädda då ett Djurgårdsdskott seglade in i mål via ett par spelare. Den första perioden präglades sedan av ett långsamt tempo vilket gynnade Stockholmslaget som utan problem behöll ledningen inför den andra akten.

– Vi hamnade precis där de ville ha oss, säger Hägglund.

Värmländskorna kom ut till mittakten med ny energi som skulle resultera i en kvittering. Filippa Rosendal vann bollen, tog sig förbi en motståndare och satte sedan ett välplacerat dragskott högt vid bortre stolpen.

Gästerna kom då upp i hastighet och skapade ett par anfall som fem minuter efter kvitteringen ledde till ny Djurgårdsledning.

Kvitteringsjakt

Resten av perioden var underhållande med fina räddningar från Karlstadsmålvakten Elin Forsberg och ett vackert värmländskt anfall som slutade med ett avslut i stolpen.

De blåklädda jagade en kvittering i den sista perioden och 5.55 in i den sista perioden kom hemmalaget igenom Djurgårdens täta defensiv. Återigen är Filippa Rosendal involverad, denna gång som passningsläggare fram till Rebecka Berglund.

Hemmapubliken vittrade nu seger i Colorama arena, men i stället var det återigen Djurgården som tog ledningen med sju minuter kvar att spela. Karlstad hade flera fina kvitteringsmöjligheter, och avslutade matchen med sex utespelare. Något som gästernas Matilda Sjödin utnyttjade med två sekunder kvar av matchen. Sjödins spik i kistan innebar hennes fjärde poäng för dagen (3+1) vilket välförtjänt gav henne titeln som matchens lirare.

I Karlstadslägret var det inga muntra tongångar.

”För dåligt”

– Det är för dåligt. Det spelar ingen roll om de är svenska mästarinnor. Vi hade kniven mot strupen och skulle ha vunnit i dag när de endast kommer med tio utespelare, säger Anders Hägglund.

Inför de sista nio matcherna är det tydligt för Karlstadstränaren vad som behöver förbättras.

– Vi måste få i gång inställningen. Bestämma oss för att vi ska vinna närkamperna och 50/50-situationerna.

  • David Snårelid