2015-01-17 06:00

2015-01-20 23:19

Födelsedagar 17/1

80 år

Karl-Ivar Karlsson

Mellerud

80 år fyller lantbrukare Karl-Ivar Karlsson, Bolstad, Mellan Kleven, Mellerud. Han är född i Otterstads församling, Kållandsö. Han började jobba hos pappa för att senare syssla med trädgårdsarbete, först i Hjo, därefter bland annat i stadsträdgården i Lidköping och har också varit fabriksarbetare på Rörstrand samt arrendator. Cykling är ett stort intresse, numera även elcykel och han har tre stycken samt grönsaksodling i växthus, varav ett på 22 kvadratmeter som är mobilt. Karl-Ivar Karlsson är med i Cykelfrämjandet, PRO, Småbrukare i Väst. LRF, Vasa Orden och IOGT-NTO.

60 år

Monica Lindberg Puhakka

Karlstad

60 år fyller Monica Lindberg Puhakka, Dammgatan 7, Karlstad. Hon är född i Karlskoga. Monica har gått folkhögskola, har en undersköterskeutbildning, en treårig distansutbildning, Life Cap samt är diplomerad alkohol/drogterapeut och jobbar nu som drogbehandlare. Tidigare har hon bland annat jobbat med kruttillverkning i Björkborn samt som föreningskonsult. Hon har varit ordförande för Kris Kristinehamn, kassör i Kris Karlstad samt ledamot i Rikskris och Bryggan Karlstad och i dag är hon valberedare på Länkarna. Fritiden ägnar hon åt att läsa böcker, meditation och healing.

20 år

Andrea Söderberg Carlqvist

Segmon

20 år fyller Andrea Söderberg Carlqvist, Västra Vallgatan 7, Segmon. Hon har gått barn- och fritidsprogrammet på Hammarö och utbildade sig till väktare. I dag jobbar hon som restaurangbiträde på Ankans golfkrog och är också vikarie inom förskola och fritids.

10 år

Lara Mostafa

Säffle

10 år fyller Lara Mostafa, Säffle. Hon går i Höglundaskolan. Lara tycker om att titta på tv och att spela på datorn. När hon blir stor vill hon jobba som läkare.

90 år

Gunnar Bergqvist

Torsby

90 år fyller Gunnar Bergqvist, Torsby. Han är uppvuxen i Dalen, Värnäs och började som ung arbeta med flottning och i skogen. Han gjorde värnplikten vid flottan och blev tidigt anställd vid televerket där han arbetade fram till sin pensionering 1986. Gunnar arbetade som tele- linjereparatör, teletekniker, arbetsledare och som utbildare/instruktör vid televerkets utbildningar ibland annat Alingsås. Han har alltid haft och har ett stort intresse för sport som friidrott och längdskidåkning och i sin ungdom spelade han fotboll i Norra Ny FF. Trav och hästar är ett annat område som han är välbekant med. Hans intressen har också alltid kretsat mycket kring omtanken av familjen, maka, dotter, barnbarn och nu också hans första barnbarnsbarn. Födelsedagen firas på Dalbygården tillsammans med familjen.

20 år

Andreas Läckström

Fagerås

20 år fyller Andreas Läckström, Ringgatan 4 A, Fagerås. Han har gått byggprogrammet på Nobelgymnasiet. Andreas jobbar på Res Track och även extra på Trä & Bygg i Kil. Fritiden ägnar han åt styrketräning och att umgås med flickvännen, familjen och vännerna.

50 år

Bengt Lundgren

Kristinehamn

50 år fyller Bengt Lundgren, Parkvägen 23, Kristinehamn. Han är född i Karlskoga. Bengt Lundgren har fått fordonsteknisk linje och är i dag egen företagare, Bengt Lundgrens Åkeri AB. Han är aktiv som fotbolls- och hockeydomare och ägnar sin övriga fritid bland annat år att umgås med familjen samt att pyssla i trädgården och med huset.

20 år

Emma Alexandersson

Kristinehamn

20 år fyller i morgon, söndag, Emma Alexandersson, Skaraborgsvägen 22, Kristinehamn. Hon går sista året på Presterudsgymnasiet. Hennes intressen är musik, data och att umgås med vännerna.

10 år

Isak Norberg

Karlstad

10 år fyller Isak Norberg, Karlstad. Han går i Södra Råtorpsskolan. Isak är aktiv i Karlstad Innebandy och spelar ishockey i Färjestad BK. Han gillar även att åka slalom och sela tv-spel. I framtiden hoppas han på en karriär som hockeyspelare.

80 år

Karl-Ivar Karlsson

Mellerud

80 år fyller lantbrukare Karl-Ivar Karlsson, Bolstad, Mellan Kleven, Mellerud. Han är född i Otterstads församling, Kållandsö. Han började jobba hos pappa för att senare syssla med trädgårdsarbete, först i Hjo, därefter bland annat i stadsträdgården i Lidköping och har också varit fabriksarbetare på Rörstrand samt arrendator. Cykling är ett stort intresse, numera även elcykel och han har tre stycken samt grönsaksodling i växthus, varav ett på 22 kvadratmeter som är mobilt. Karl-Ivar Karlsson är med i Cykelfrämjandet, PRO, Småbrukare i Väst. LRF, Vasa Orden och IOGT-NTO.

60 år

Monica Lindberg Puhakka

Karlstad

60 år fyller Monica Lindberg Puhakka, Dammgatan 7, Karlstad. Hon är född i Karlskoga. Monica har gått folkhögskola, har en undersköterskeutbildning, en treårig distansutbildning, Life Cap samt är diplomerad alkohol/drogterapeut och jobbar nu som drogbehandlare. Tidigare har hon bland annat jobbat med kruttillverkning i Björkborn samt som föreningskonsult. Hon har varit ordförande för Kris Kristinehamn, kassör i Kris Karlstad samt ledamot i Rikskris och Bryggan Karlstad och i dag är hon valberedare på Länkarna. Fritiden ägnar hon åt att läsa böcker, meditation och healing.

20 år

Andrea Söderberg Carlqvist

Segmon

20 år fyller Andrea Söderberg Carlqvist, Västra Vallgatan 7, Segmon. Hon har gått barn- och fritidsprogrammet på Hammarö och utbildade sig till väktare. I dag jobbar hon som restaurangbiträde på Ankans golfkrog och är också vikarie inom förskola och fritids.

10 år

Lara Mostafa

Säffle

10 år fyller Lara Mostafa, Säffle. Hon går i Höglundaskolan. Lara tycker om att titta på tv och att spela på datorn. När hon blir stor vill hon jobba som läkare.

90 år

Gunnar Bergqvist

Torsby

90 år fyller Gunnar Bergqvist, Torsby. Han är uppvuxen i Dalen, Värnäs och började som ung arbeta med flottning och i skogen. Han gjorde värnplikten vid flottan och blev tidigt anställd vid televerket där han arbetade fram till sin pensionering 1986. Gunnar arbetade som tele- linjereparatör, teletekniker, arbetsledare och som utbildare/instruktör vid televerkets utbildningar ibland annat Alingsås. Han har alltid haft och har ett stort intresse för sport som friidrott och längdskidåkning och i sin ungdom spelade han fotboll i Norra Ny FF. Trav och hästar är ett annat område som han är välbekant med. Hans intressen har också alltid kretsat mycket kring omtanken av familjen, maka, dotter, barnbarn och nu också hans första barnbarnsbarn. Födelsedagen firas på Dalbygården tillsammans med familjen.

20 år

Andreas Läckström

Fagerås

20 år fyller Andreas Läckström, Ringgatan 4 A, Fagerås. Han har gått byggprogrammet på Nobelgymnasiet. Andreas jobbar på Res Track och även extra på Trä & Bygg i Kil. Fritiden ägnar han åt styrketräning och att umgås med flickvännen, familjen och vännerna.

50 år

Bengt Lundgren

Kristinehamn

50 år fyller Bengt Lundgren, Parkvägen 23, Kristinehamn. Han är född i Karlskoga. Bengt Lundgren har fått fordonsteknisk linje och är i dag egen företagare, Bengt Lundgrens Åkeri AB. Han är aktiv som fotbolls- och hockeydomare och ägnar sin övriga fritid bland annat år att umgås med familjen samt att pyssla i trädgården och med huset.

20 år

Emma Alexandersson

Kristinehamn

20 år fyller i morgon, söndag, Emma Alexandersson, Skaraborgsvägen 22, Kristinehamn. Hon går sista året på Presterudsgymnasiet. Hennes intressen är musik, data och att umgås med vännerna.

10 år

Isak Norberg

Karlstad

10 år fyller Isak Norberg, Karlstad. Han går i Södra Råtorpsskolan. Isak är aktiv i Karlstad Innebandy och spelar ishockey i Färjestad BK. Han gillar även att åka slalom och sela tv-spel. I framtiden hoppas han på en karriär som hockeyspelare.