2015-01-17 06:00

2015-01-20 23:16

Anette har fått ett tillfälligt boende

HAMMARÖ: Körde själv iväg bilen

– Jag är så himla lycklig för ikväll ska jag laga mat!
Anette Alexandersson har fått tak över huvudet och sover inte längre utanför kommunhuset på Hammarö.

I tisdags berättade NWT om Anette Alexandersson som sedan i söndags sovit i en bil utanför entrén till Hammarö kommunhus. Hon gjorde det i protest mot att hon ansåg sig felbehandlad av socialförvaltningen.

På fredagen stod inte bilen längre kvar och rösten var gladare.

– Jag är så himla lycklig i dag för ikväll ska jag laga mat! Jag ska göra köttbullar och ge hundarna ben att gnaga på.

Fortsatt besviken

Anette Alexandersson har fått sitt socialbidrag och ett kontrakt på att hon kan vara inneboende hos en vän på Vidön fram till sista april.

– Nu har jag tak över huvudet och kan sova ut. Jag har något på gång till efter sista april också hoppas jag.

Men besvikelsen på Hammarö bostäder, som äger tomten på Kolonin, är fortfarande stor.

– Jag var på ett möte på torsdagen med min socialsekreterare. Men ingen kan svara på var mina saker från lägenheten tagit vägen!

– Jag anser att Hammarö bostäder har gjort fel som gått in i mitt hem och slängt alla mina saker i en container när jag mådde för dåligt för att rensa upp markera själv vad jag ville ha sparat. Det är bara så märkligt att ingen vekar veta var de är, säger Anette Alexandersson.

Uppdrag att hjälpa

På Hammarö socialförvaltning hänvisar man åter till att man inte uttalar sig i enskilda ärenden.

– Men jag kan säga att generellt är det så att vi erbjuder ett möte för att komma fram till den enskilde personens bästa. Vårt uppdrag är att se till att alla kommuninvånare får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett så bra liv som möjligt, utifrån sina förutsättningar, säger socialchef Per Söderberg.

Anette Alexandersson flyttade själv bilen från kommunhusentrén under torsdagen. Där finns nu ett galler som ska hindra att bilar kör upp och parkerar där.

I tisdags berättade NWT om Anette Alexandersson som sedan i söndags sovit i en bil utanför entrén till Hammarö kommunhus. Hon gjorde det i protest mot att hon ansåg sig felbehandlad av socialförvaltningen.

På fredagen stod inte bilen längre kvar och rösten var gladare.

– Jag är så himla lycklig i dag för ikväll ska jag laga mat! Jag ska göra köttbullar och ge hundarna ben att gnaga på.

Fortsatt besviken

Anette Alexandersson har fått sitt socialbidrag och ett kontrakt på att hon kan vara inneboende hos en vän på Vidön fram till sista april.

– Nu har jag tak över huvudet och kan sova ut. Jag har något på gång till efter sista april också hoppas jag.

Men besvikelsen på Hammarö bostäder, som äger tomten på Kolonin, är fortfarande stor.

– Jag var på ett möte på torsdagen med min socialsekreterare. Men ingen kan svara på var mina saker från lägenheten tagit vägen!

– Jag anser att Hammarö bostäder har gjort fel som gått in i mitt hem och slängt alla mina saker i en container när jag mådde för dåligt för att rensa upp markera själv vad jag ville ha sparat. Det är bara så märkligt att ingen vekar veta var de är, säger Anette Alexandersson.

Uppdrag att hjälpa

På Hammarö socialförvaltning hänvisar man åter till att man inte uttalar sig i enskilda ärenden.

– Men jag kan säga att generellt är det så att vi erbjuder ett möte för att komma fram till den enskilde personens bästa. Vårt uppdrag är att se till att alla kommuninvånare får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett så bra liv som möjligt, utifrån sina förutsättningar, säger socialchef Per Söderberg.

Anette Alexandersson flyttade själv bilen från kommunhusentrén under torsdagen. Där finns nu ett galler som ska hindra att bilar kör upp och parkerar där.