2015-01-16 11:07

2015-01-20 23:16

Rekordhopp av Green – 1,93

FRIIDROTT: Medgångar för Säffle Friidrott i Örebro

Vilken kille! Mattias Green från Säffle Friidrott klarade nyligen 1,93 meter i höjdhopp – något som placerar honom på tredjeplats i friidrottens Sverigeranking i höjd för åldersgruppen P17.

Sju friidrottare från Säffle åkte nyligen till Örebro för att tävla i Örebro Indoor Games. Med 12 personliga rekord och 6 klubbrekord så var det mycket nöjda friidrottare som lämnade tävlingarna. Efter en spännande tävling slutade Mattias Green på en andraplats med hela 1,93 meter. Mattias slog sitt personbästa och klubbrekord med hela 12 centimeter. Hanna Olsson startade i F17 höjd och slutade med femte plats på 1,47, även detta innebar klubbrekord (F17) och personligt rekord. I F12 startade Ebba Wulcan, Wilma Karlsson och Amanda Olsson.

Ebba fick kliva upp på prispallen 2 gånger, på 200 meter kom hon tvåa på nytt klubb- och personligt rekord. Ändå bättre gick det på 60 meter där Ebba fick kliva högst upp på prispallen med nytt klubb- och personligt rekord samt även tävlingsrekord. Wilma Karlsson slutade på en fin sjunde plats i höjd och med nytt personligt rekord. Amanda Olsson startade i 600 meter och det slutade med en andra plats och ett nytt klubb- och personligt rekord. Emelie Olsson startade i F10 på 600 meter och det slutade med en tionde plats och nytt klubb- och personligt rekord. I den minsta flickklassen F9 startade Moa Karlsson. Moa fick kliva upp på prispallen 2 gånger, med nytt personligt rekord på 60 meter slutade det med en tredjeplats, även i kula så blev det ett nytt personligt rekord och en tredjeplats.

Sju friidrottare från Säffle åkte nyligen till Örebro för att tävla i Örebro Indoor Games. Med 12 personliga rekord och 6 klubbrekord så var det mycket nöjda friidrottare som lämnade tävlingarna. Efter en spännande tävling slutade Mattias Green på en andraplats med hela 1,93 meter. Mattias slog sitt personbästa och klubbrekord med hela 12 centimeter. Hanna Olsson startade i F17 höjd och slutade med femte plats på 1,47, även detta innebar klubbrekord (F17) och personligt rekord. I F12 startade Ebba Wulcan, Wilma Karlsson och Amanda Olsson.

Ebba fick kliva upp på prispallen 2 gånger, på 200 meter kom hon tvåa på nytt klubb- och personligt rekord. Ändå bättre gick det på 60 meter där Ebba fick kliva högst upp på prispallen med nytt klubb- och personligt rekord samt även tävlingsrekord. Wilma Karlsson slutade på en fin sjunde plats i höjd och med nytt personligt rekord. Amanda Olsson startade i 600 meter och det slutade med en andra plats och ett nytt klubb- och personligt rekord. Emelie Olsson startade i F10 på 600 meter och det slutade med en tionde plats och nytt klubb- och personligt rekord. I den minsta flickklassen F9 startade Moa Karlsson. Moa fick kliva upp på prispallen 2 gånger, med nytt personligt rekord på 60 meter slutade det med en tredjeplats, även i kula så blev det ett nytt personligt rekord och en tredjeplats.