2015-01-16 06:00

2015-01-20 23:15

Hugo lämnar Umeå

STOCKHOLM: Basket

I våras var Hugo Stålbröst Lindell med och förde upp Umeå Basket till Basketligan och trots tuff konkurrens på hans position fanns det goda förhoppningar om att västvärmlänningen skulle få göra Ligadebut under hösten.

Så blev det dock inte. När Ligan nu dragit i gång igen efter juluppehållet finns Hugo inte ens kvar i föreningen.

– Det har egentligen inget med basketen att göra utan handlar om en tvist mellan mig och styrelsen. Jag tycker inte att saker sköttes så professionellt som de borde ha gjort, konstaterar Hugo, som nöjer sig med att säga att det handlar om kontraktsfrågor.

Tagit kraft

En tvist som tagit både kraft och tid från basketen.

– Vi har diskuterat ända sedan premiären. Jag fortsatte att träna två pass om dagen, försökte bevisa att jag kunde göra bra ifrån mig, men det är tungt att motivera sig när det är andra saker vid sidan om och till slut kände jag att jag inte kunde hålla på så här längre, fortsätter Hugo som också hade krävande studier på juristlinjen att ta hänsyn till.

I november valde han att bryta kontraktet och i samband med det tog han också beslutet att flytta från Umeå och fortsätta studierna i Stockholm.

– Det är inte så att jag hyser något agg mot klubben. Jag har släppt det där och gått vidare.

Men ändå finns det naturligtvis lite frustration att inte få chansen i det lag som han var med och förde upp till Ligan för ett knappt år sedan.

– Det är klart att det är frustrerande. Jag har lagt ner många timmar på det här och det är klart att jag offrat saker för att kunna fokusera på basketen.

Uttagen till två

Rent sportsligt kvalificerade sig också Hugo för den där efterlängtade Ligadebuten, men någon debut blev det aldrig.

– Jag var uttagen till två matcher, där det var klart att jag skulle ha spelat, men på grund av det här med styrelsen blev det aldrig något av det.

I december, i anslutning till en Ligamatch, avtackades Hugo inför hemmapubliken.

– Jag fick gå ut på plan och de tackade mig för det som varit. Då kände man ju hur mycket man saknade den där kicken att gå ut på plan. Det kändes som ett bra avslut.

Hugo har också bra kontakt med laget.

– Det är ju inte där tvisten uppkommit. Jag har många goda vänner i laget, och vi är många som var med och tog upp laget, så det är klart att jag följer dem och önskar att det går bra för dem.

Någon basket för egen del blir det dock inte. Inte nu.

Lägger tid på skolan

– Det är så mycket runt skolan och runt flytten, så just nu lägger jag tid på det. Jag vet inte hur det kommer att bli med basketen, men jag tänker inte försöka att slå mig in i något lag här under våren.

Däremot kan det komma att bli aktuellt till hösten.

– Jag fortsätter ju att träna och hålla mig i form, styrke- och konditionsmässigt är jag i bättre form än jag någonsin varit.

Han har också bra koll på Stockholmslagen, inte minst genom säsongerna i Superettan med Umeå.

– Om det blir något så tror jag att jag börjar i ett lag i Superettan, det är ganska svårt att slå sig in i ett Ligalag från ingenstans.

Så blev det dock inte. När Ligan nu dragit i gång igen efter juluppehållet finns Hugo inte ens kvar i föreningen.

– Det har egentligen inget med basketen att göra utan handlar om en tvist mellan mig och styrelsen. Jag tycker inte att saker sköttes så professionellt som de borde ha gjort, konstaterar Hugo, som nöjer sig med att säga att det handlar om kontraktsfrågor.

Tagit kraft

En tvist som tagit både kraft och tid från basketen.

– Vi har diskuterat ända sedan premiären. Jag fortsatte att träna två pass om dagen, försökte bevisa att jag kunde göra bra ifrån mig, men det är tungt att motivera sig när det är andra saker vid sidan om och till slut kände jag att jag inte kunde hålla på så här längre, fortsätter Hugo som också hade krävande studier på juristlinjen att ta hänsyn till.

I november valde han att bryta kontraktet och i samband med det tog han också beslutet att flytta från Umeå och fortsätta studierna i Stockholm.

– Det är inte så att jag hyser något agg mot klubben. Jag har släppt det där och gått vidare.

Men ändå finns det naturligtvis lite frustration att inte få chansen i det lag som han var med och förde upp till Ligan för ett knappt år sedan.

– Det är klart att det är frustrerande. Jag har lagt ner många timmar på det här och det är klart att jag offrat saker för att kunna fokusera på basketen.

Uttagen till två

Rent sportsligt kvalificerade sig också Hugo för den där efterlängtade Ligadebuten, men någon debut blev det aldrig.

– Jag var uttagen till två matcher, där det var klart att jag skulle ha spelat, men på grund av det här med styrelsen blev det aldrig något av det.

I december, i anslutning till en Ligamatch, avtackades Hugo inför hemmapubliken.

– Jag fick gå ut på plan och de tackade mig för det som varit. Då kände man ju hur mycket man saknade den där kicken att gå ut på plan. Det kändes som ett bra avslut.

Hugo har också bra kontakt med laget.

– Det är ju inte där tvisten uppkommit. Jag har många goda vänner i laget, och vi är många som var med och tog upp laget, så det är klart att jag följer dem och önskar att det går bra för dem.

Någon basket för egen del blir det dock inte. Inte nu.

Lägger tid på skolan

– Det är så mycket runt skolan och runt flytten, så just nu lägger jag tid på det. Jag vet inte hur det kommer att bli med basketen, men jag tänker inte försöka att slå mig in i något lag här under våren.

Däremot kan det komma att bli aktuellt till hösten.

– Jag fortsätter ju att träna och hålla mig i form, styrke- och konditionsmässigt är jag i bättre form än jag någonsin varit.

Han har också bra koll på Stockholmslagen, inte minst genom säsongerna i Superettan med Umeå.

– Om det blir något så tror jag att jag börjar i ett lag i Superettan, det är ganska svårt att slå sig in i ett Ligalag från ingenstans.