2015-01-15 06:00

2015-01-20 23:15

"Jag har varit rätt splittrad"

ISHOCKEY: Perra Johnsson om första tuffa tiden i Modo – i kväll väntar hans gamla guldlag FBK

Tre matcher. Tre uddamålsförluster.
Än så länge har Modo inte upplevt någon Perra Johnsson-effekt. I kväll väntar ligans formstarkaste lag, Färjestad, där Perra vann två SM-guld.

Här berättar han om första, tuffa tiden i sitt nya lag.

– Vi har tagit stora steg i rätt riktning men suktar jäkligt mycket efter en trepoängare för att få in energi, säger Perra.

Modo har radat upp sju raka förluster, och tre under Perras ledning. Tre uddamålsförluster.

Sen senaste förlusten har laget dessuom mist unge nyckelspelaren William Nylander, som kallades över Atlanten av Toronto.

”Lyckönskar pôjken”

– Vad säger man? Synd om oss. Men det är bara att lyckönska pôjken och hoppas att Per Svartvadet (Modos sportchef) hittar en ny center.

Att kanadensiska TSN påstod att Nylander drog på grund av tränarbytet struntar Perra fullständigt i.

I kväll väntar en svår utmaning på hemmaplan.

– Kan vi tvåla till formstarkaste laget? Ja, men då krävs det att vi kommer upp i minst samma klass som i matchen mot Växjö samtidigt som Färjestad har en mindre bra dag, medger Perra.

Har du blivit varm i kläderna nu?

– Det är ingen rak resa. Jag träffade Gradin och Alavaara (assisterande coacherna) första kvällen när jag kom hit. Sen var det träning på måndag. Jag har fått plugga namn och ansikten samtidigt som tidningar, radio och tv ringer. Jag har varit rätt hyfsat splittrad.

Men det är ingen nyhet för Perra.

– Så här var det också när jag fick ta över Färjestad mitt under säsongen 2005-2006. Då kom jag direkt från Skåre, talanggruppen och snickarjobb på Kjell Dahlins kontor.

Lågan brinner

Perra vägrar säga att han tagit sig vatten över huvudet, trots att Modo nu är förankrat på jumboplatsen och riskerar att hängas av.

– Visst fan har jag kul. Annars hade jag inte åkt hit. Lågan brinner. Det är en härlig utmaning. Man behöver inte vara högt utbildad – och det är ju inte jag – för att inse att läget är tufft! Jag ska lägga ner allt jag har för att vända på det här.

Vad har du förändrat?

– Vet inte om det är några stora grejer men vi har påtalat ett antal punkter i egen zon, i backcheckingen och ingångarna i anfallszonen. Killarna tappade mycket på offensiva blå tidigare och drog på sig onödiga kontringar.

Spelprogrammet gynnar nye tränaren.

– Två veckor i rad har vi matcher torsdag-söndag. Det ger oss tid att träna tre dagar i obruten följd. Det behöver vi.

Perra bodde på hotell de första dagarna.

Nylanders lägenhet

– Nu har jag fått ta över William Nylanders trea, på gångavstånd från arenan.

Hur bemöts du på stan i Ö-vik?

– Alla som kommit fram har varit trevliga och lyckönskat mig och Modo.

Vad säger du om FBK:s vändning?

– Starkt som satan. Ju mer man vinner desto större blir självförtroendet. Vi har samma vilja att greja upp det här. Men det räcker inte med att vi spelat upp oss; vi måste få betalt för det också. I min första match märkte jag hur påtagligt spelarna var tyngda av läget. Själv har jag valt att inte läsa några tidningar. Jag har fullt upp med annat.

Här berättar han om första, tuffa tiden i sitt nya lag.

– Vi har tagit stora steg i rätt riktning men suktar jäkligt mycket efter en trepoängare för att få in energi, säger Perra.

Modo har radat upp sju raka förluster, och tre under Perras ledning. Tre uddamålsförluster.

Sen senaste förlusten har laget dessuom mist unge nyckelspelaren William Nylander, som kallades över Atlanten av Toronto.

”Lyckönskar pôjken”

– Vad säger man? Synd om oss. Men det är bara att lyckönska pôjken och hoppas att Per Svartvadet (Modos sportchef) hittar en ny center.

Att kanadensiska TSN påstod att Nylander drog på grund av tränarbytet struntar Perra fullständigt i.

I kväll väntar en svår utmaning på hemmaplan.

– Kan vi tvåla till formstarkaste laget? Ja, men då krävs det att vi kommer upp i minst samma klass som i matchen mot Växjö samtidigt som Färjestad har en mindre bra dag, medger Perra.

Har du blivit varm i kläderna nu?

– Det är ingen rak resa. Jag träffade Gradin och Alavaara (assisterande coacherna) första kvällen när jag kom hit. Sen var det träning på måndag. Jag har fått plugga namn och ansikten samtidigt som tidningar, radio och tv ringer. Jag har varit rätt hyfsat splittrad.

Men det är ingen nyhet för Perra.

– Så här var det också när jag fick ta över Färjestad mitt under säsongen 2005-2006. Då kom jag direkt från Skåre, talanggruppen och snickarjobb på Kjell Dahlins kontor.

Lågan brinner

Perra vägrar säga att han tagit sig vatten över huvudet, trots att Modo nu är förankrat på jumboplatsen och riskerar att hängas av.

– Visst fan har jag kul. Annars hade jag inte åkt hit. Lågan brinner. Det är en härlig utmaning. Man behöver inte vara högt utbildad – och det är ju inte jag – för att inse att läget är tufft! Jag ska lägga ner allt jag har för att vända på det här.

Vad har du förändrat?

– Vet inte om det är några stora grejer men vi har påtalat ett antal punkter i egen zon, i backcheckingen och ingångarna i anfallszonen. Killarna tappade mycket på offensiva blå tidigare och drog på sig onödiga kontringar.

Spelprogrammet gynnar nye tränaren.

– Två veckor i rad har vi matcher torsdag-söndag. Det ger oss tid att träna tre dagar i obruten följd. Det behöver vi.

Perra bodde på hotell de första dagarna.

Nylanders lägenhet

– Nu har jag fått ta över William Nylanders trea, på gångavstånd från arenan.

Hur bemöts du på stan i Ö-vik?

– Alla som kommit fram har varit trevliga och lyckönskat mig och Modo.

Vad säger du om FBK:s vändning?

– Starkt som satan. Ju mer man vinner desto större blir självförtroendet. Vi har samma vilja att greja upp det här. Men det räcker inte med att vi spelat upp oss; vi måste få betalt för det också. I min första match märkte jag hur påtagligt spelarna var tyngda av läget. Själv har jag valt att inte läsa några tidningar. Jag har fullt upp med annat.