2015-01-14 13:45

2015-01-20 23:15

Varför delar ni ut ficklampor?

HALLÅ DÄR...

...Urban Stockesjö, vd för Nordmarkens motor i Årjäng, som nu delar ut ficklampor och reflexvästar till kunder efter politikernas beslut att släcka ner 274 gatljus runt om i kommunen.

– Eftersom det är becksvart i vårt område både tidigt på morgonen och på eftermiddagen, i och med att gatbelysningen är nedsläckt. Våra kunder som hämtar och lämnar bilen hos oss och därefter ska promenera till centrum får därför låna en ficklampa och en reflexväst, inte minst för att öka trafiksäkerheten.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Flera har redan tagit del av erbjudandet. Det är verkligen mörkt runt omkring oss och många påverkas, både företagare och kommuninvånare i övrigt.

Hur känner du för beslutet att släcka ner gatljusen?

– Det är inte bra alls. Politikerna borde ta sitt ansvar och åtminstone låta ljusen vara tända tills dess att Trafikverket fattat beslut om huruvida de tänker ta över gatbelysningen eller inte. Förutom trafiksäkerheten ger också mörkret en signal om att Årjäng är en släckt och stängd kommun. Besparingen sägs vara 150 000 kronor, finns det verkligen inget annat som skulle kunna prioriteras bort?

– Eftersom det är becksvart i vårt område både tidigt på morgonen och på eftermiddagen, i och med att gatbelysningen är nedsläckt. Våra kunder som hämtar och lämnar bilen hos oss och därefter ska promenera till centrum får därför låna en ficklampa och en reflexväst, inte minst för att öka trafiksäkerheten.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Flera har redan tagit del av erbjudandet. Det är verkligen mörkt runt omkring oss och många påverkas, både företagare och kommuninvånare i övrigt.

Hur känner du för beslutet att släcka ner gatljusen?

– Det är inte bra alls. Politikerna borde ta sitt ansvar och åtminstone låta ljusen vara tända tills dess att Trafikverket fattat beslut om huruvida de tänker ta över gatbelysningen eller inte. Förutom trafiksäkerheten ger också mörkret en signal om att Årjäng är en släckt och stängd kommun. Besparingen sägs vara 150 000 kronor, finns det verkligen inget annat som skulle kunna prioriteras bort?