2015-01-08 06:00

2015-01-20 23:14

Sluta använd smällare

TRÖTT MATTE: Kommunen måste sätta stopp

Jag som hundägare ser till att följa föreskrifterna om koppeltvång och plockar även upp efter min hund när han gör sina behov av den enkla anledningen att andra människor inte ska behöva lida för att jag valt att skaffa hund. Därför kan jag inte bli annat än arg när vi djurägare inte kan bli visade någon som helst hänsyn av andra människor när det kommer till användandet av pyrotekniska varor.

På Karlskoga kommuns hemsida står klart och tydligt att pyrotekniska varor endast får användas på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton, övrigt skall det sökas tillstånd via polisen. Ändå smäller flera dagar både före och efter nyår varje år vilket gör livet för oss hundägare väldigt komplicerat då vi knappt vågar rasta våra hundar med risk för att de ska bli skrämda och slita sig.

Dessutom verkar det vara väldigt svårt att städa upp efter sig efteråt då det ligger stora kartonger och massor av annat skräp överallt på nyårsdagen och mycket av skräpet är direkt livsfarligt för djur, tama som vilda. Skulle någon faktiskt få för sig att städa upp efter sig hamnar det i flera fall i hundlatrinerna istället för i soptunnorna.

Nu har jag och många andra djurägare här i kommunen fått nog av den brist på respekt som vi blir visade kring bland annat nyår. Flertalet butiker här i kommunen har redan tagit sitt ansvar och slutat sälja pyrotekniska varor och det är dags att kommunen tar sitt ansvar och förbjuder användandet av de samma, då invånarna här i kommunen uppenbarligen inte klarar att ta sitt ansvar. Föreskrifterna som finns idag fungerar bevisligen inte då invånarna struntar blank i dem och polisen låter dem hållas. Signatur:

Djurvän

Jag som hundägare ser till att följa föreskrifterna om koppeltvång och plockar även upp efter min hund när han gör sina behov av den enkla anledningen att andra människor inte ska behöva lida för att jag valt att skaffa hund. Därför kan jag inte bli annat än arg när vi djurägare inte kan bli visade någon som helst hänsyn av andra människor när det kommer till användandet av pyrotekniska varor.

På Karlskoga kommuns hemsida står klart och tydligt att pyrotekniska varor endast får användas på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton, övrigt skall det sökas tillstånd via polisen. Ändå smäller flera dagar både före och efter nyår varje år vilket gör livet för oss hundägare väldigt komplicerat då vi knappt vågar rasta våra hundar med risk för att de ska bli skrämda och slita sig.

Dessutom verkar det vara väldigt svårt att städa upp efter sig efteråt då det ligger stora kartonger och massor av annat skräp överallt på nyårsdagen och mycket av skräpet är direkt livsfarligt för djur, tama som vilda. Skulle någon faktiskt få för sig att städa upp efter sig hamnar det i flera fall i hundlatrinerna istället för i soptunnorna.

Nu har jag och många andra djurägare här i kommunen fått nog av den brist på respekt som vi blir visade kring bland annat nyår. Flertalet butiker här i kommunen har redan tagit sitt ansvar och slutat sälja pyrotekniska varor och det är dags att kommunen tar sitt ansvar och förbjuder användandet av de samma, då invånarna här i kommunen uppenbarligen inte klarar att ta sitt ansvar. Föreskrifterna som finns idag fungerar bevisligen inte då invånarna struntar blank i dem och polisen låter dem hållas. Signatur:

Djurvän