2015-01-08 16:53

2015-01-20 23:18

Målsprutan kommer att lämna Degerfors

FOTBOLL: DIF hoppas komma överens med "Nutt"

Inom kort kommer Degerfors IF att meddela en förändring i spelartruppen.

Ut går Emil Hedsén, som varit U21-lagets målkung under den gångna säsongen. I stället skriver klubben, om det blir som tränaren och sportchefen Patrik Werner vill, nytt kontrakt med Alexander ”Nutt” Andersson.

– Vi har räknat bort varandra, säger Werner angående Hedsén.

Parterna är överens om att gå skilda vägar och Hedsén finns inte kvar hos DIF.

Ny klubb är inte klar men det jobbas på en lösning.

Hedsén kom till DIF inför 2013 års säsong efter att ha gjort 41 mål i tävlingssammanhang för Vallentuna som då tog sig upp i division 3. I DIF blev det 21 matcher (3 från start och 18 som inbytt) under det första året då han dock inte gjorde mål. Den gångna säsongen fick han nöja sig med sju inhopp men svarade då för ett mål.

I U21-laget har däremot Hedsén, som är 23 år, öst in mål och varit lagets ledande avslutare.

Alexander Andersson, 29, hade skadeproblem under förra säsongen och missade därför många matcher. Året innan stod han för tio mål i superettan.

– Jag räknar med att vi kommer till avslut i kontraktsdiskussionerna inom kort och hoppas att det blir ett positivt avslut på förhandlingarna, att ”Nutt” fortsätter hos oss, säger Werner.

Degerfors trupp

Truppen ser ut så här: August Strömberg, Patrik Anttonen, Marcus de Bruin, Lawal Ismail, Eric Jernberg, Andreas Holmberg, Peter Samuelsson, Tobias Solberg, Sebastian Castro-Tello, Daniel Sundgren, Jonas Bohlin, Erik Nilsson, Marcus Astvald, Daniel Djuric, Boris Lumbana (ny från Örebro SK), Simon Molander (Carlstad United), Fuad Hyseni (Assyriska), Hampus Zackrisson (IFK Göteborg), Govend Haidar (Carlstad United), Hannes Fritzson (Tibro), Ludvig Fritzson (Tibro) och Erik Sachs (ny från juniortruppen).

Och så hoppas då Patrik Werner att Alexander Anderssons namn kan läggas till i truppen som då blir färdig inför kommande säsong.

Ferhad Ayaz har lämnat DIF och ska i stället spela i Gaziantepspor i Turkiet. Niklas Klingberg har bytt till Örgryte. Pontus Jakobsson ska spela i Forward. Jesper Karlsson koppas ihop med Carlstad United.

Även Alexander Hjärpe och Ebrahim Seedat har lämnat DIF. Emil Hedsén får nu också räknas in i den kategorin.

Ut går Emil Hedsén, som varit U21-lagets målkung under den gångna säsongen. I stället skriver klubben, om det blir som tränaren och sportchefen Patrik Werner vill, nytt kontrakt med Alexander ”Nutt” Andersson.

– Vi har räknat bort varandra, säger Werner angående Hedsén.

Parterna är överens om att gå skilda vägar och Hedsén finns inte kvar hos DIF.

Ny klubb är inte klar men det jobbas på en lösning.

Hedsén kom till DIF inför 2013 års säsong efter att ha gjort 41 mål i tävlingssammanhang för Vallentuna som då tog sig upp i division 3. I DIF blev det 21 matcher (3 från start och 18 som inbytt) under det första året då han dock inte gjorde mål. Den gångna säsongen fick han nöja sig med sju inhopp men svarade då för ett mål.

I U21-laget har däremot Hedsén, som är 23 år, öst in mål och varit lagets ledande avslutare.

Alexander Andersson, 29, hade skadeproblem under förra säsongen och missade därför många matcher. Året innan stod han för tio mål i superettan.

– Jag räknar med att vi kommer till avslut i kontraktsdiskussionerna inom kort och hoppas att det blir ett positivt avslut på förhandlingarna, att ”Nutt” fortsätter hos oss, säger Werner.

Degerfors trupp

Truppen ser ut så här: August Strömberg, Patrik Anttonen, Marcus de Bruin, Lawal Ismail, Eric Jernberg, Andreas Holmberg, Peter Samuelsson, Tobias Solberg, Sebastian Castro-Tello, Daniel Sundgren, Jonas Bohlin, Erik Nilsson, Marcus Astvald, Daniel Djuric, Boris Lumbana (ny från Örebro SK), Simon Molander (Carlstad United), Fuad Hyseni (Assyriska), Hampus Zackrisson (IFK Göteborg), Govend Haidar (Carlstad United), Hannes Fritzson (Tibro), Ludvig Fritzson (Tibro) och Erik Sachs (ny från juniortruppen).

Och så hoppas då Patrik Werner att Alexander Anderssons namn kan läggas till i truppen som då blir färdig inför kommande säsong.

Ferhad Ayaz har lämnat DIF och ska i stället spela i Gaziantepspor i Turkiet. Niklas Klingberg har bytt till Örgryte. Pontus Jakobsson ska spela i Forward. Jesper Karlsson koppas ihop med Carlstad United.

Även Alexander Hjärpe och Ebrahim Seedat har lämnat DIF. Emil Hedsén får nu också räknas in i den kategorin.