2015-01-07 06:00

2015-01-20 23:14

Mat från världens alla hörn när kyrkan bjöd in till knyt

ARVIKA: Etiopisk pepparsås, pizza, sill, prinskorv och mycket annat

Kyrkan i Arvika anordnade i går internationellt knytkalas i församlingshemmet på Cisterngatan.

Mat från Sverige och andra länder lät sig väl avsmakas när kyrkan dukade upp för knytkalas. Maten hade besökarna med sig själva och när det var dags att sätta sig till bords fanns det mycket att välja på.

– Kålrotslåda, sill, pizza, prinskorv med mera med mera. De som kommer hit bidrar med olika maträtter, vi värmer, skär upp och gör i ordning, säger Marianne Myrman, i arrangörsstaben.

Fisk

Festens inledning var en gudstjänst i Trefaldighetskyrkan med Bengt Larne som präst, därefter tog sig besökarna till församlingshemmet och förplägnad.

Larne förresten, han bidrog med en fiskgratäng.

– Kan lite av varje, säger Larne med ett leende. Jag har även med en köttfärslimpa med bacon.

Starkt

Gränsöverskridandet var påtagligt och till det bidrog även Janne Lundberg, denna kväll kock, även om han är mest känd som aktiv inom räddningstjänsten. Etiopisk pepparsås hade Lundberg som kreatör på Cisterngatan.

– Gôrgôtt, starkt, säger Lundberg.

Ris

Sverige, Norge, Sudan, Irak och länder från Latinamerika fanns bland de stater som representerades på julfesten. Terzia Boya, från Irak, trivdes bra.

– Riset med grönsakerna smakade bäst, säger hon.

Hjärta

Bland besökarna fanns även Rana Rafael, som bland annat hade med sig en hjärtformad citronkaka med choklad i till efterrätt.

– Tredje året jag är med. Kul att träffa nya folk och umgås.

Umgås

Förutom uppdukade bord blev det även umgänge och dans kring granen och andra aktiviteter. Och Rana Rafael tog Bengt Larne på orden.

– Här får man gärna umgås med varandra, säger Larne, när han blickar ut över ett fullsatt församlingshem.

Mat från Sverige och andra länder lät sig väl avsmakas när kyrkan dukade upp för knytkalas. Maten hade besökarna med sig själva och när det var dags att sätta sig till bords fanns det mycket att välja på.

– Kålrotslåda, sill, pizza, prinskorv med mera med mera. De som kommer hit bidrar med olika maträtter, vi värmer, skär upp och gör i ordning, säger Marianne Myrman, i arrangörsstaben.

Fisk

Festens inledning var en gudstjänst i Trefaldighetskyrkan med Bengt Larne som präst, därefter tog sig besökarna till församlingshemmet och förplägnad.

Larne förresten, han bidrog med en fiskgratäng.

– Kan lite av varje, säger Larne med ett leende. Jag har även med en köttfärslimpa med bacon.

Starkt

Gränsöverskridandet var påtagligt och till det bidrog även Janne Lundberg, denna kväll kock, även om han är mest känd som aktiv inom räddningstjänsten. Etiopisk pepparsås hade Lundberg som kreatör på Cisterngatan.

– Gôrgôtt, starkt, säger Lundberg.

Ris

Sverige, Norge, Sudan, Irak och länder från Latinamerika fanns bland de stater som representerades på julfesten. Terzia Boya, från Irak, trivdes bra.

– Riset med grönsakerna smakade bäst, säger hon.

Hjärta

Bland besökarna fanns även Rana Rafael, som bland annat hade med sig en hjärtformad citronkaka med choklad i till efterrätt.

– Tredje året jag är med. Kul att träffa nya folk och umgås.

Umgås

Förutom uppdukade bord blev det även umgänge och dans kring granen och andra aktiviteter. Och Rana Rafael tog Bengt Larne på orden.

– Här får man gärna umgås med varandra, säger Larne, när han blickar ut över ett fullsatt församlingshem.