2015-01-07 06:00

2015-01-20 22:46

Kall avslutningför seglarna

KARLSTAD

Karlstad Segelsällskap bjöd in seglare från olika klubbar i Värmland till segeltävlingen Köldknäppen i slutet av december.

Arrangören tillhandahöll båtar av fabrikatet CB66 och lottade sedan vilken båt man skulle segla samt dessutom byte av båtar mellan besättningarna och heaten. Allt för att det skulle vara så rättvist som möjligt.

Vädret var kallt och blåsigt som det skall vara i årets sista segling, med vindar på tio meter i sekunden.

Arvikabesättningen Denis Debaere, Helen Åkerberg och Tomas Jansson gjorde bra ifrån sig i grundserien och kvartsfinalerna, vilket gjorde att man gick vidare till final där det till slut blev en tredjeplats.

Vann tävlingen gjorde Karlstads Jonas Nykvist med besättning. Hans klubbkamrat Claes Källkvist tog andraplatsen.

Arrangören tillhandahöll båtar av fabrikatet CB66 och lottade sedan vilken båt man skulle segla samt dessutom byte av båtar mellan besättningarna och heaten. Allt för att det skulle vara så rättvist som möjligt.

Vädret var kallt och blåsigt som det skall vara i årets sista segling, med vindar på tio meter i sekunden.

Arvikabesättningen Denis Debaere, Helen Åkerberg och Tomas Jansson gjorde bra ifrån sig i grundserien och kvartsfinalerna, vilket gjorde att man gick vidare till final där det till slut blev en tredjeplats.

Vann tävlingen gjorde Karlstads Jonas Nykvist med besättning. Hans klubbkamrat Claes Källkvist tog andraplatsen.