2015-01-07 06:00

2015-01-20 23:18

Idel förluster för Linneas Sverige

TALLINN: Basket

Baltic Sea Basketball Cup blev en tuff uppgift för Arvikatjejen Linnea Nilsson och hennes lagkamrater i Sveriges DU18-landslag. Tre matcher slutade med lika många förluster innan färden gick tillbaka över Östersjön.

Efter tre raka förluster – 54-72 mot Estland, 42-71 mot Lettland och 48-67 mot Finland – fick Sveriges DU18-landslag lämna Tallinn och årets upplaga av Baltic Sea Basketball Cup.

– Vi gjorde ändå det bästa av situationen, säger Linnea Nilsson.

– Resultatmässigt gick det inte så bra, men vi hade bara tränat åtta gånger tillsammans innan turneringen och vi tog stora kliv som lag i varje match. Vi gjorde vår klart bästa match i den sista matchen, när vi mötte det klart bästa motståndet, fortsätter Linnea.

– Efter våra förutsättningar så gjorde vi ett bra jobb tycker jag.

Känning av skada

Även Linneas egen insats i Tallinn kan sorteras in under avdelningen ett bra jobb efter förutsättningarna.

– Jag gjorde allt jag kunde i alla fall när jag var där, säger Linnea.

– Jag fick inte spela så mycket i de två första matcherna, och det gick väl sådär, men i tredje matchen fick jag spela lite mer. Då fick jag spela 15 minuter, och i den matchen gick det ganska bra tycker jag.

En del av förklaringen till den magra speltiden i de två första matcherna i turneringen – där Linnea spelade drygt åtta respektive drygt fem minuter – är den ljumskskada som Linnea ådrog sig under träningslägret under mellandagarna.

– Jag hade lite känning av den under de första dagarna, men nu känns det bra, säger Linnea, som under turneringen i Tallinn svarade för två poäng i den inledande matchen mot Estland och tre poäng i matchen mot Finland.

Toppar statistiklista

I klubblaget Telge, där hon fått spela lite drygt tio minuter per match, har Linnea gjort sex poäng i snitt per match under hösten, och det är hon sjätte bäst i laget med.

Med sina 42 gjorda poäng är hon också Telges sjätte bästa poänggörare – men vänder man blickarna mot en annan statistiklista hittar man Linnea i topp.

Under hösten har Linnea nämligen satt tolv av sina 21 trepoängsförsök, och bättre skottprocent än 57,14 på trepoängare är det ingen annan som har – vare sig i Telge eller något av de andra elva lagen i ligan.

Efter tre raka förluster – 54-72 mot Estland, 42-71 mot Lettland och 48-67 mot Finland – fick Sveriges DU18-landslag lämna Tallinn och årets upplaga av Baltic Sea Basketball Cup.

– Vi gjorde ändå det bästa av situationen, säger Linnea Nilsson.

– Resultatmässigt gick det inte så bra, men vi hade bara tränat åtta gånger tillsammans innan turneringen och vi tog stora kliv som lag i varje match. Vi gjorde vår klart bästa match i den sista matchen, när vi mötte det klart bästa motståndet, fortsätter Linnea.

– Efter våra förutsättningar så gjorde vi ett bra jobb tycker jag.

Känning av skada

Även Linneas egen insats i Tallinn kan sorteras in under avdelningen ett bra jobb efter förutsättningarna.

– Jag gjorde allt jag kunde i alla fall när jag var där, säger Linnea.

– Jag fick inte spela så mycket i de två första matcherna, och det gick väl sådär, men i tredje matchen fick jag spela lite mer. Då fick jag spela 15 minuter, och i den matchen gick det ganska bra tycker jag.

En del av förklaringen till den magra speltiden i de två första matcherna i turneringen – där Linnea spelade drygt åtta respektive drygt fem minuter – är den ljumskskada som Linnea ådrog sig under träningslägret under mellandagarna.

– Jag hade lite känning av den under de första dagarna, men nu känns det bra, säger Linnea, som under turneringen i Tallinn svarade för två poäng i den inledande matchen mot Estland och tre poäng i matchen mot Finland.

Toppar statistiklista

I klubblaget Telge, där hon fått spela lite drygt tio minuter per match, har Linnea gjort sex poäng i snitt per match under hösten, och det är hon sjätte bäst i laget med.

Med sina 42 gjorda poäng är hon också Telges sjätte bästa poänggörare – men vänder man blickarna mot en annan statistiklista hittar man Linnea i topp.

Under hösten har Linnea nämligen satt tolv av sina 21 trepoängsförsök, och bättre skottprocent än 57,14 på trepoängare är det ingen annan som har – vare sig i Telge eller något av de andra elva lagen i ligan.