2015-01-06 17:04

2015-01-20 23:18

Bra kvalitet på DIF:s första träning 2015

FOTBOLL: DIF-premiär i bitande kyla

Mittfältaren Govend Haidar lyste starkast bland nyförvärven då Degerfors IF på måndagen genomförde årets första träning.
– De nya spelarna håller väldigt hög kvalitet. Truppen är mycket jämnare och starkare jämfört med hur det sett ut tidigare år, säger en hoppfull tränare Patrik Werner.

I bitande januarikyla genomförde DIF årets första träning på Stora Vallas konstgräsplan. Tanken var att den första träningsveckan skulle inledas under tak, i Stora Halla, men hallen var under måndagen uppbokad av Karlskoga modellflygklubb.

– Det är första gången vi har premiären utomhus sedan gamla hallen brann ned och då fick vi spela ute på gruset. Men en sådan här dag är det helt okej att vara ute, gräset är bra på planen och vad jag förstått ska man dra på mer värme nästa vecka. Tydligen ska det också bli mildare väder så vi hoppas kunna träna utomhus både torsdag och fredag, säger Patrik Werner.

Upplägget är träning måndag–fredag med styrketräning på onsdagar.

– Sedan kommer det vara förmiddagspass på måndagar och torsdagar i form av egna program på måndagar och yoga på torsdagar, informerar Werner.

Konditionstest

– Den här veckan, vi har inte sagt när, ska vi också följa upp konditionstestet som vi gjorde innan vi körde i gång i december. Man kan inte köra hårt om man inte är redo för det så vi måste stämma av hur det ser ut för att sedan kunna trycka på utifrån de aktuella resultaten. Förhoppningsvis har alla blivit lite bättre.

Hur resonerar ni kring träningsupplägget med tanke på de tröga inledningarna DIF brukar ha på säsongerna?

– Ambitionen är förstås att sätta vårt spel och komma i fas tidigare. Nu har vi jobbat undan en hel del i december för att kunna fokusera på andra saker i januari. Den här tiden på året jobbar vi förstås mycket med fys och kondition men vi ska försöka få in de taktiska grejerna tidigare än vad vi gjort föregående säsonger. Vår bedömning är nämligen att ju tidigare vi sätter vårt eget spel desto större chans har vi att vinna matcher.

– Vi ligger riktigt bra till med planeringen. Vi har planerat ända fram till första träningsmatchen så vi vet exakt vad vi kommer göra varje pass fram till dess. Sedan kan det förstås bli vissa ändringar om det uppstår skador och liknande.

Hög kvalitet

Patrik Werner är hoppfull inför säsongen. Han mönstrar, som han säger, en jämnare och starkare trupp än på många år.

– Jag tycker att det ser riktigt spännande ut. Förutom Ferhad Ayaz har vi behållit startelvan från de sista superettanmatcherna och de nya spelarna håller väldigt hög kvalitet.

På årets första träning deltog samtliga nyförvärv i Degerfors IF och utifrån förutsättningarna presterades ett förvånansvärt bra spel med högt tempo och fina passningar. Mittfältaren/anfallaren Govend Haidar från Carlstad United glänste på vänsterkanten och visade med flera välplacerade avslut i tvålagsspelet att han kan bli en stark tillgång för laget när superettan 2015 drar i gång.

Första träningsmatchen spelar DIF mot Govend Haidar och Simon Molanders gamla lag Carlstad United den 31 januari.

I bitande januarikyla genomförde DIF årets första träning på Stora Vallas konstgräsplan. Tanken var att den första träningsveckan skulle inledas under tak, i Stora Halla, men hallen var under måndagen uppbokad av Karlskoga modellflygklubb.

– Det är första gången vi har premiären utomhus sedan gamla hallen brann ned och då fick vi spela ute på gruset. Men en sådan här dag är det helt okej att vara ute, gräset är bra på planen och vad jag förstått ska man dra på mer värme nästa vecka. Tydligen ska det också bli mildare väder så vi hoppas kunna träna utomhus både torsdag och fredag, säger Patrik Werner.

Upplägget är träning måndag–fredag med styrketräning på onsdagar.

– Sedan kommer det vara förmiddagspass på måndagar och torsdagar i form av egna program på måndagar och yoga på torsdagar, informerar Werner.

Konditionstest

– Den här veckan, vi har inte sagt när, ska vi också följa upp konditionstestet som vi gjorde innan vi körde i gång i december. Man kan inte köra hårt om man inte är redo för det så vi måste stämma av hur det ser ut för att sedan kunna trycka på utifrån de aktuella resultaten. Förhoppningsvis har alla blivit lite bättre.

Hur resonerar ni kring träningsupplägget med tanke på de tröga inledningarna DIF brukar ha på säsongerna?

– Ambitionen är förstås att sätta vårt spel och komma i fas tidigare. Nu har vi jobbat undan en hel del i december för att kunna fokusera på andra saker i januari. Den här tiden på året jobbar vi förstås mycket med fys och kondition men vi ska försöka få in de taktiska grejerna tidigare än vad vi gjort föregående säsonger. Vår bedömning är nämligen att ju tidigare vi sätter vårt eget spel desto större chans har vi att vinna matcher.

– Vi ligger riktigt bra till med planeringen. Vi har planerat ända fram till första träningsmatchen så vi vet exakt vad vi kommer göra varje pass fram till dess. Sedan kan det förstås bli vissa ändringar om det uppstår skador och liknande.

Hög kvalitet

Patrik Werner är hoppfull inför säsongen. Han mönstrar, som han säger, en jämnare och starkare trupp än på många år.

– Jag tycker att det ser riktigt spännande ut. Förutom Ferhad Ayaz har vi behållit startelvan från de sista superettanmatcherna och de nya spelarna håller väldigt hög kvalitet.

På årets första träning deltog samtliga nyförvärv i Degerfors IF och utifrån förutsättningarna presterades ett förvånansvärt bra spel med högt tempo och fina passningar. Mittfältaren/anfallaren Govend Haidar från Carlstad United glänste på vänsterkanten och visade med flera välplacerade avslut i tvålagsspelet att han kan bli en stark tillgång för laget när superettan 2015 drar i gång.

Första träningsmatchen spelar DIF mot Govend Haidar och Simon Molanders gamla lag Carlstad United den 31 januari.

  • Christian Fredriksson