2015-01-04 10:10

2015-01-20 23:13

Thorell frälste BIK efter 462 minuter

ISHOCKEY: allsvenskan: Södertälje–BIK Karlskoga 3–4 (0–0, 3–1, 0–3)

Efter 462 minuter och åtta sekunder slog Gustaf Thorell till och spräckte BIK Karlskogas väntan på mål i spel fem mot fyra.

Thorells styrning efter 12.58 i tredje perioden på Martin Thelanders skott betydde reducering till 2–3 – efter lång videogranskning – och var startskottet till den målmässiga vändningen som avslutades med två mål av Calle Berglund som satte avgörande 4–3 med mindre än en minut kvar att spela av ordinarie matchtid.

Annars hade BIK inte gjort mål i spel fem mot fyra sedan 9 december hemma mot Rögle när Christian Berglund satte 1–0 efter 14.22.

Varken i segermatcherna mot Mora, Karlskrona, Björklöven, Asplöven, AIK eller Västerås hade det blivit mål för BIK med en man mer på isen. I två av matcherna hade dock BIK gjort mål när det handlat om spel fem mot tre.

Nu slog Thorell till när det som bäst behövdes.

Thorells styrning efter 12.58 i tredje perioden på Martin Thelanders skott betydde reducering till 2–3 – efter lång videogranskning – och var startskottet till den målmässiga vändningen som avslutades med två mål av Calle Berglund som satte avgörande 4–3 med mindre än en minut kvar att spela av ordinarie matchtid.

Annars hade BIK inte gjort mål i spel fem mot fyra sedan 9 december hemma mot Rögle när Christian Berglund satte 1–0 efter 14.22.

Varken i segermatcherna mot Mora, Karlskrona, Björklöven, Asplöven, AIK eller Västerås hade det blivit mål för BIK med en man mer på isen. I två av matcherna hade dock BIK gjort mål när det handlat om spel fem mot tre.

Nu slog Thorell till när det som bäst behövdes.