2015-01-03 10:14

2015-01-20 23:13

Så ställer BIK upp mot Södertälje

ISHOCKEY: allsvenskan: Inför Södertälje–BIK Karlskoga, lördag

Här kommer en positiv lägesrapport från BIK Karlskoga-tränaren Lenny Eriksson när han stämt av läget i truppen på lördagsförmiddagen.

– Vi åker till Södertälje med två målvakter, åtta backar och tolv forwards, rapporterar Eriksson inför eftermiddagens hockeyallsvenska bortamatch.

Joel Gistedt kommer att vakta målet igen. Andreas Ollikainen, inlånad från Mariestad, finns med som reservmålvakt när Emil Kruse är utlånad till Brynäs SHL-lag.

– Vi har tillgång till åtta backar. Hur vi formerar backuppsättningen kommer vi inte berätta förrän då laguppställningarna släpps innan matchen. Kedjorna ser ut på samma sätt som när vi slog Västerås med 3–0 i måndags, säger Eriksson.

Det betyder att Viktor Lang är tillbaka efter sjukdom. Fredrik Ericson, som innan comebacken senast varit ifrån spel i cirka en månad på grund av ljumskproblem, klarade sig undan avstängning sedan disciplinnämnden sagt sitt efter att han anmäldes för en tackling i senaste matchen.

BIK-laget

BIK:s trupp – målvakt: Joel Gistedt (Andreas Ollikainen).

Backar: Alexander Ytterell, Martin Thelander, Oskar Carlsson, Adam Åkesson, Henrik Larsson, Simon Erlandsson, Fredrik Ericson och Viktor Lang.

Kedjor: Johan Nilsson, Linus Fröberg, Jesper Olofsson – Anton Holm, Daniel Wessner, Marcus Nilsson – Christian Berglund, Juliuz Persson, Calle Berglund – Gustaf Thorell, Mikael Eriksson, Fredrik Höggren.

Tvåan gästar nian

BIK ligger efter nio raka segrar tvåa i ligan med 62 poäng. Södertälje, som inför säsongen gick ut med målsättningen att gå upp i SHL, är nia med 48 poäng och en av hockeyallsvenskans stora besvikelser så här långt.

BIK vann med 3–2 i Södertälje i höstas medan Södertälje tog revansch i Nobelhallen och då segrade med 4–0.

– Vi åker till Södertälje med två målvakter, åtta backar och tolv forwards, rapporterar Eriksson inför eftermiddagens hockeyallsvenska bortamatch.

Joel Gistedt kommer att vakta målet igen. Andreas Ollikainen, inlånad från Mariestad, finns med som reservmålvakt när Emil Kruse är utlånad till Brynäs SHL-lag.

– Vi har tillgång till åtta backar. Hur vi formerar backuppsättningen kommer vi inte berätta förrän då laguppställningarna släpps innan matchen. Kedjorna ser ut på samma sätt som när vi slog Västerås med 3–0 i måndags, säger Eriksson.

Det betyder att Viktor Lang är tillbaka efter sjukdom. Fredrik Ericson, som innan comebacken senast varit ifrån spel i cirka en månad på grund av ljumskproblem, klarade sig undan avstängning sedan disciplinnämnden sagt sitt efter att han anmäldes för en tackling i senaste matchen.

BIK-laget

BIK:s trupp – målvakt: Joel Gistedt (Andreas Ollikainen).

Backar: Alexander Ytterell, Martin Thelander, Oskar Carlsson, Adam Åkesson, Henrik Larsson, Simon Erlandsson, Fredrik Ericson och Viktor Lang.

Kedjor: Johan Nilsson, Linus Fröberg, Jesper Olofsson – Anton Holm, Daniel Wessner, Marcus Nilsson – Christian Berglund, Juliuz Persson, Calle Berglund – Gustaf Thorell, Mikael Eriksson, Fredrik Höggren.

Tvåan gästar nian

BIK ligger efter nio raka segrar tvåa i ligan med 62 poäng. Södertälje, som inför säsongen gick ut med målsättningen att gå upp i SHL, är nia med 48 poäng och en av hockeyallsvenskans stora besvikelser så här långt.

BIK vann med 3–2 i Södertälje i höstas medan Södertälje tog revansch i Nobelhallen och då segrade med 4–0.