2015-01-02 06:00

2015-01-20 23:18

Nyårsdagen är den stora pizzadagen

MAT: Försäljningen ökar för varje år

Smaskens. Skumpan är avslagen, hummern uppäten och hälsningar om gott nytt år har skickats till alla man känner. Då är det dags att luta sig tillbaka och slappa, kanske äta pizza.

– Under de tolv år som vi har jobbat här har det blivit mer och mer på nyårsdagen, det har blivit som en tradition, säger Amina Zakhoy som tillsammans med sin man driver pizzerian Pizza House.

Sex personer jobbar för fullt med att se till att alla sugna kristinehamnare ska få sina nyårsdagspizzor i tid. Fler kan de inte vara, det får inte plats med mer än två pizzabagare. Sedan har de personal som kör ut alla beställningar. Det är många som vill ha leverans hem till dörren en sådan här dag.

– Vi har förberett oss för att klara av det, säger hon.

Började klockan åtta

Planen var att förbereda det mesta redan under nyårsaftonen men det var många som tjuvstartade med pizzaätandet och de fick fullt upp. I stället har personalen varit på plats från klockan åtta på nyårsdagsmorgonen för att hinna klart.

Amina förklarar att det är viktigt att pizzabagarna är duktiga och har bra rutiner så att allt blir klart samtidigt så att ingen tid går till spillo och kunderna får vänta.

– De vi har här är jätteduktiga, intygar hon.

De flesta som köper pizza under nyårsdagen föredrar att äta i hemmets trygga vrå. Men vid ett av borden sitter syskonen Karolina, Rebecca och Joel Sturesson från Sävsjö i Småland. De är på väg till släktingar i Dalarna och har som tradition att alltid stanna på den här pizzerian i Kristinehamn för ett matstopp. Att det råkar vara nyårsdagen är inte primärt för dem.

– Hade jag varit hemma hade jag inte ätit pizza, skrattar Karolina.

Hon äter inte heller pizza utan går loss på en kebabtallrik. Enligt henne är kebabsåsen en riktig höjdare.

– Det är positivt att det är öppet, konstaterar hennes syster Rebecca.

Eget är bäst

Rebecca är mer typisk, dagen till ära äter hon en egenkomponerad pizza och enligt statistik från onlinepizza.se så är de flesta pizzor som säljs i Kristinehamn just egna kompositioner.

Efter maten återupptar de resan och de har ambitiösa planer.

– Vi ska göra så lite som möjligt, säger Rebecca.

– Vi ska ta igen oss efter jobb och skola, fyller Karolina i.

– Under de tolv år som vi har jobbat här har det blivit mer och mer på nyårsdagen, det har blivit som en tradition, säger Amina Zakhoy som tillsammans med sin man driver pizzerian Pizza House.

Sex personer jobbar för fullt med att se till att alla sugna kristinehamnare ska få sina nyårsdagspizzor i tid. Fler kan de inte vara, det får inte plats med mer än två pizzabagare. Sedan har de personal som kör ut alla beställningar. Det är många som vill ha leverans hem till dörren en sådan här dag.

– Vi har förberett oss för att klara av det, säger hon.

Började klockan åtta

Planen var att förbereda det mesta redan under nyårsaftonen men det var många som tjuvstartade med pizzaätandet och de fick fullt upp. I stället har personalen varit på plats från klockan åtta på nyårsdagsmorgonen för att hinna klart.

Amina förklarar att det är viktigt att pizzabagarna är duktiga och har bra rutiner så att allt blir klart samtidigt så att ingen tid går till spillo och kunderna får vänta.

– De vi har här är jätteduktiga, intygar hon.

De flesta som köper pizza under nyårsdagen föredrar att äta i hemmets trygga vrå. Men vid ett av borden sitter syskonen Karolina, Rebecca och Joel Sturesson från Sävsjö i Småland. De är på väg till släktingar i Dalarna och har som tradition att alltid stanna på den här pizzerian i Kristinehamn för ett matstopp. Att det råkar vara nyårsdagen är inte primärt för dem.

– Hade jag varit hemma hade jag inte ätit pizza, skrattar Karolina.

Hon äter inte heller pizza utan går loss på en kebabtallrik. Enligt henne är kebabsåsen en riktig höjdare.

– Det är positivt att det är öppet, konstaterar hennes syster Rebecca.

Eget är bäst

Rebecca är mer typisk, dagen till ära äter hon en egenkomponerad pizza och enligt statistik från onlinepizza.se så är de flesta pizzor som säljs i Kristinehamn just egna kompositioner.

Efter maten återupptar de resan och de har ambitiösa planer.

– Vi ska göra så lite som möjligt, säger Rebecca.

– Vi ska ta igen oss efter jobb och skola, fyller Karolina i.

Toplistan

Populäraste pizzorna

i Kristinehamn:

Egenmodifierad, Vesuvio, Capricciosa special, Capricciosa, Kebabpizza, Hawaii, Azteka, Bossan, Bussola

Källa: Onlinepizza.se