2015-01-02 20:04

2015-01-20 23:18

Disciplinnämnden har fattat besluten

ISHOCKEY: Inga avstängningar för varken Ericson eller Johner

På fredagskvällen kom besked från Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd angående anmälningarna efter måndagens allsvenska match mellan BIK Karlskoga och Västerås.

Varken Fredrik Ericson i BIK eller Västeråsspelaren Dustin Johner fick några straff.

Anmälan mot Ericson kom från Jonte Berg i Västerås lag. Disciplinnämnden bedömer situationen på samma sätt som domaren Andreas Harnebring gjorde; Ericson stod inte för något regelbrott då han tacklade Berg.

När Västerås anmälde Ericson kontrade BIK med att anmäla Dustin Johner för den smäll som han gav Calle Berglund i BIK. Även i det fallet går disciplinnämnden på domarens linje. Johner fick 5+20 minuters utvisning och hade spelat färdigt i matchen. Något mer straff tycker inte disciplinnämnden att Johner ska ha.

Varken Fredrik Ericson i BIK eller Västeråsspelaren Dustin Johner fick några straff.

Anmälan mot Ericson kom från Jonte Berg i Västerås lag. Disciplinnämnden bedömer situationen på samma sätt som domaren Andreas Harnebring gjorde; Ericson stod inte för något regelbrott då han tacklade Berg.

När Västerås anmälde Ericson kontrade BIK med att anmäla Dustin Johner för den smäll som han gav Calle Berglund i BIK. Även i det fallet går disciplinnämnden på domarens linje. Johner fick 5+20 minuters utvisning och hade spelat färdigt i matchen. Något mer straff tycker inte disciplinnämnden att Johner ska ha.